Zaterdag 5e klasse B

SVIJ sterkste in derby bij Velsen

Het weer, koud, vooral koud en af en toe geteisterd door een hagelbui, maakte het niet aangenaam voor het toch behoorlijk opgekomen publiek bij de derby Velsen-SVIJ.

De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Michael Buffering, die heel goed wist hoe hij moest omgaan met de incidenten tijdens een derby. Hij liet zich niet bedotten en trad goed op bij de soms spijkerharde overtredingen, zeker van de kant van Velsen. Daarnaast werd hij geassisteerd door, namens Velsen, de om zijn eerlijk vlaggen bekend staande Martin Boerhorst en door Stan van der Ploeg namens SVIJ.

Velsen had duidelijk de intentie om te winnen en wilde SVIJ absoluut niet laten voetballen. Zij slaagden hier voor de rust ook goed in. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, al was er van goed voetbal geen sprake. Veel balverlies en weinig uitgespeelde kansen. SVIJ zette er duidelijk op in om de lijnen naar de Boerhorst Twins af te schermen en ook het opkomen van Timo van Nierop werd goed ondervangen. Het publiek kreeg het er niet warm van. De ruststand was dan ook 0-0 en de warme dranken vloeiden rijkelijk in het clubhuis van Velsen.

De tweede helft een totaal ander SVIJ, wat er veel korter opzat en daardoor ook een overhand wist te creëren. Na 7 minuten was het Hassan Al Ikaili, die na een splijtende pass van Alex barzilay doorbrak, de bal terug legde op Barzilay die de totaal vrijstaande Mitchell Geeven vond die de 0-1 kon aantekenen.

Velsen was het hierna kwijt en weer was het Barzilay, die na een geweldige interceptie van Dion Adema, op rechts linksback Dylan Lemm vond, die uitstekend de 0-2 binnenschoot. Bij SVIJ kwamen de 0-19 spelers Huub Gouda en Jens Dekker in de ploeg voor Mats Wanders en Jari Dikker en door dit jeugdige elan werd SVIJ nog sterker.

In de 80ste minuut werd na een splijtende pass van Rowan van Eik, Barzilay gevonden, die hard werd neergehaald op een meter of 30 van de goal. Raoul van den Berghe ging achter de bal staan en waar iedereen aan een schot op goal dacht vond hij Huub Gouda aan de rechterkant, zijn lage voorzet werd door de inlopende Robin Ulehake binnen gestreept 0-3.

Velsen probeerde nog wel wat en ging va banque spelen. Echter de enkele keer dat er gevaar dreigde stond de altijd betrouwbare sluitpost Remy Heruer op zijn plek, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam. Bij een uitwedstrijd is er bij de tegenstander, in dit geval SVIJ, geen man of the match. Toch was iedereen het er over eens dat deze titel naar Dion Adema, die als een Swiffer over het veld ging, gegaan zou zijn. Helaas in plaats van een dinerbon moest hij het nu doen met een zakje chips.

Zoals bij een echte derby werd het na afloop onder leiding van DJ Patrick Castricum (wat kan de man niet) nog heel gezellig en vloeiden nu de alcoholische versnaperingen rijkelijk, waardoor iedereen het toch nog warm kreeg.

Volgende week wacht op Zeewijk het altijd spannende treffen met DSK.

Peter Barzilay