Zaterdag 4e klasse C

SVIJ neemt geen genoegen met remise in Wijk aan Zee

Je ontkomt er niet aan alle wegen in Wijk aan Zee leiden naar de Moriaan. De sporthal is al jarenlang de plaats waar het TATA Steel Chess Tournement gehouden wordt.

Zo ook nu, vele professionals en amateurs achter prachtige strakke borden, alles keurig verzorgd. Wat een schril contrast dan met het complex van de plaatselijke voetbalvereniging, waar het enige strakke de bar is.

Met alles wat TATA over dit dorp uitstoot zou je toch verwachten dat deze organisatie de bewoners toch wel een knappe accommodatie zou kunnen schenken.

Vandaag in ieder geval geen schaakspel op het eigenlijk onbespeelbare veld, maar twee ploegen die vol op ten strijde trokken. Tijd voor uitrusten of rustig omschakelen was niet mogelijk. Het spel golfde op en neer, iets wat wel past bij een kustdorp.

Onder leiding van de uitstekende arbiter Sven de Koning was er de eerste helft niet echt een betere ploeg wel een meer gelukkige. Waz maakte de kansen die ze kregen via David van de Kolk uitstekend af en stond zo na 30 minuten met 2-0 voor. Kansen waren er bij SVIJ voor Mitchel Geeven en Alex Barzilay, maar door te veel ruzie met het veld wisten zij het net niet te vinden.

In de 40ste minuut was het toch Kevin van Leeuwen die na een slimme steekbal van Barzilay het net wist te vinden. Lang kon SVIJ niet genieten van de goal, want een minuut later liet Nick Keus met een prachtige kopbal zijn eigen doelman kansloos. 3-1 ruststand, voor de SVIJ-staf even flink nadenken met als voordeel dat de tweede helft op de goede kant van het veld gespeeld zou worden.

SVIJ startte dan ook furieus met A4 naar C7 of te wel in een 1-3-4-3 formatie en Waz kwam eigenlijk in het spel niet meer voor, maar dan moet je wel scoren en daarmee hadden de IJmuidenaren de eerste 20 minuten veel moeite, totdat Hassan Alikiali de vrijstaande Kevin van Leeuwen vond, die de 3-2 aantekende.

Onder leiding van de zeer sterk spelende Nabil Hussein en Rowan van Eik, hield SVIJ de druk er goed op een dwong een aantal cornerballen af die telkens voor veel gevaar zorgde. In de 85ste minuut was het dan eindelijk weer raak toen Hassan Alikiali uit een prima corner van Patrick Bruinink de 3-3 binnen knalde.

Beide ploegen leken op een remise af te stevenen, maar in de 94ste minuut was daar de vrije trap van Leon Plug die deze prima op het hoofd van Alex Barzilay lag, die feilloos binnenkopte. Heel Waz stortte ter aarde, een zekere voorsprong helemaal uit handen gegeven aan de hardwerkende visboeren.

Zuur, maar zeker niet onverdiend. SVIJ kan zich gaan opmaken voor de derby tegen Waterloo en kunnen dan gaan uitrusten, want er is voor hen een lange pauze met 3 vrije weekenden. Gelukkig onderbroken door een trainingskamp in het Friese Dokkum, alwaar zij gaan proberen de moord op Bonifatius in 754 op te lossen. Een echte cold case, maar of we daar iets van gaan horen is de vraag, want “what happens in Dokkum stays in Dokkum”.