Stormvogels hoopt zichzelf te kunnen belonen na goed seizoen

Stormvogels doet het dit jaar wederom erg goed in de zaterdag derde klasse. De ploeg van trainer Sjaak Lettinga bezit momenteel een tweede plek en strijdt mee om een plek in de nacompetitie. Iets dat volgens de trainer zeker haalbaar moet zijn, maar met concurrenten op de loer is nog van alles mogelijk.

Met nog vier wedstrijden te gaan en twee punten voorsprong op de nummer drie heeft Stormvogels alles in eigen hand. Door het kampioenschap van eerste en tweede periodewinnaar Kagia is de nummer twee namelijk verzekerd van nacompetitie. De komende vier wedstrijd wachten dus nog vier finales. Directe concurrent Pancratius komt op 18 mei naar IJmuiden, een wedstrijd die lijkt te gaan om de tweede plek. Maar ook de overige wedstrijden zullen nog lastig zijn. “Zaterdag spelen we tegen VVC, een team waar we voor de winterstop gelijk tegen hebben gespeeld. Ook de laatste wedstrijd tegen SCW wordt erg pittig. De afgelopen twee jaar hebben we drie wedstrijden tegen dat team gespeeld en drie keer verloren. Dat is elke keer weer een zware opgave voor ons.”

Lukt het de IJmuidenaren niet om als tweede te eindigen, kunnen zij ook nog nacompetitie behalen via de derde periode, waar zij er erg goed voor staan. Volgens Lettinga zijn de resultaten geen toeval.” Vorig seizoen besloten wij als club om ons volledig te richten op het zaterdagvoetbal. In het eerste seizoen werd meteen nacompetitie behaald en dit seizoen doen we het dus weer erg goed. We hebben bij Stormvogels een goede selectie met zowel in het eerste als in het tweede spelers die zeker de tweede klasse aan zouden kunnen. De club heeft uitgesproken binnen vijf jaar een stabiele tweedeklasser te worden. Ondanks de pittige nacompetitie denk ik dat wij dit als ploeg zouden kunnen.”

De oefenmeester verlengde onlangs  nog zijn contract en zal dus ook volgend jaar op het veld staan in IJmuiden. Zowel de club als de trainer zijn tevreden over de gang van zaken en besloten de samenwerking te verlengen. De komende weken zal gaan uitmaken of er volgend seizoen  in de derde klasse of de tweede klasse zal worden gevoetbald. “Mochten we de nacompetitie halen dan wordt het alsnog erg lastig om ook daadwerkelijk te promoveren. Met acht ploegen strijdt je om één plek is lastig, maar we zullen er vol voor gaan. Maar voor we hier aan kunnen denken zullen we moeten beginnen met de wedstrijd van zaterdag, die moet gewoon gewonnen worden”

Zaterdag zal er om 14:30 worden afgetrapt tegen VVC. De uitslag van deze wedstrijd is zaterdagavond uiteraard op onze site terug te vinden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd 
Foto: Archief Voetbal in Haarlem