Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden in Badhoevedorp onderuit tegen Pancratius

IJmuiden speelde in Badhoevedorp tegen Pancratius. Een wedstrijd waarin de belangen voor de thuisploeg erg groot waren. Patrick van Leeuwen, de trainer/coach van Pancratius ging voor het kampioenschap maar dat ging naar Kagia. Promotie kan zijn ploeg alleen nog afdwingen via de nacompetitie maar dat moeten zij de derde periode winnen of tweede of derde worden in de competitie. IJmuiden is al zeker van de nacompetitie maar wil tweede worden in de competitie.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat beide teams voor de winst gingen. De eerste grote kans was voor de thuisploeg toen Sander Roos op de lat kopte en 10 minuten later was het Milan van Essen die een kans kreeg maar niet kon verzilveren. Het spel golfde op en neer. In de 20e minuut kwam Pancratius op voorsprong nadat er veel onrust in de verdediging van IJmuiden was in de 16 meter en Walter Jaspers daarvan profiteerde, 1-0.

Hierna volgde er voor beide teams de nodige mogelijkheden en kansen maar scoren zat er niet in.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Danny Hijzelendoorn, na een fout in de IJmuiden verdediging, de 2-0 scoorde. Een behoorlijke tegenvaller voor IJmuiden. De ploeg van Anthony Correia hervond zich en trok richting het doel van Daniel Pommernel. Er volgende de nodige kansen en mogelijkheden maar het was het allemaal net niet.

In de 65e minuut kreeg IJmuiden een strafschop die Delano Post benutte, 2-1. Het was nu alles of niets voor de bezoekers maar de zeer geslepen thuisploeg gaf niets cadeau zodat Pancratius na negentig minuten met drie belangrijke punten van het veld mocht lopen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.