Zaterdag 3e klasse B

United/DAVO vergeet zichzelf te belonen

United/DAVO draait geen al te best seizoen. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie kijkt de ploeg van Sjoerd Hamann en Chiel Schneider vooral naar de ploegen onder zich op de ranglijst. Punten zijn hard nodig om nacompetitie te ontlopen. Tegen DEM kreeg United/DAVO, vooral in de tweede helft, genoeg mogelijkheden om de drie punten in huis te houden. Het kwam niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

United/DAVO begon fel aan het duel. De bezoekers werden vroeg opgejaagd en kregen weinig ruimte. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg. Donny Verdam slingerde een vrije trap het strafschopgebied van DEM in. Erhan Kutlu verlengde de bal met zijn hoofd maar DEM-doelman Erwin Hoogeland tikte de bal over het doel. Hierna mocht Ayoub Bouzia uithalen maar ook deze poging eindigde in de handen van Hoogeland. Vlak hierna kwamen de bezoekers via Rik Stals op voorsprong. Na het doelpunt kreeg DEM meer de overhand. Diverse pogingen werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Twee maal werd de deklat geraakt en als de bal dan wel tussen lat en paal kwam stond United/DAVO goalie Vincent Hofman op de goede plek. Na een half uur spelen begon Kutlu een wedstrijdje kansen missen. De eerste poging met links belandde in de handen van Hoogeland. De tweede met rechts ging hoog over. Poging drie was ook mis. Dit overigens tot grote ergernis van de aanvaller zelf. Toch kwam United/DAVO vlak voor rust via Kutlu langszij. Een voorzet van Verdam werd prima binnen gekopt.

Direct na rust was DEM weer gevaarlijk maar Hofman hield zijn ploeg met twee goede reddingen in de wedstrijd. Hierna was het wel klaar met de aanvalsdriften van de bezoekers. United/DAVO was veelal op helft van de tegenstander te vinden. Maar zoals het wel vaker gaat met ploegen die onderin de competitie meedraaien ontbeerde het ook wel wat geluk. Kutlu en Jeffrey van den Berg zagen hun inzet eindigen bij Hoogeland. Melvin Halsema schoot op de paal en Pascal Dams kopte een hoekschop van Donny Verdam over het doel. Ook de laatste kans van de wedstrijd, van Fouad Maloul, ging er niet in.

Het gaat nog spannend worden de laatste weken van de competitie. United/DAVO staat nu nog op een veilige tiende plaats maar in de laatste drie wedstrijden tegen SCW, IJmuiden en Pancratius zullen nog wel de nodige punten gepakt moeten worden. Als de Schalkwijkers net zo spelen als in de tweede helft tegen DEM moet dit goed gaan komen.

Tekst: Danny Prinsen