Zondag 4e klasse D

‘Snap je wat ik bedoelde?’

,,We hadden hoger kunnen staan. Als we de kansen wat beter hadden afgemaakt in de eerdere wedstrijden.’’ Dat zei BSM-trainer René Ras voorafgaand aan het duel met koploper Zaandijk. Het scoren bleek ook deze zondagmiddag weer een probleem voor de Bennebroekers. Kansen zat, maar BSM wist er ‘slechts’ drie te verzilveren. Dit keer was dat wel genoeg voor de verdiende overwinning: het werd na een heerlijk potje voetbal 3-1.

Wat BSM vanaf het begin goed deed was druk zetten op de defensie van Zaandijk. Dat is een technisch vaardig team, dat heel aardig combineert, maar in de verdediging kwetsbaar is. En daar maakte BSM goed gebruik van. Nadat eerst Sem van der Meer rakelings voorlangs schoot was het even later Quinte Lammerse die mocht uithalen na matig verdedigen van de gasten. De Zaandijk-keeper redde bekwaam. Maar twee minuten later was het toch 1-0. Diezelfde Lammerse mocht een strak genomen corner ongehinderd binnen knikken.

Drie minuten later snoepte de onbetwiste uitblinker aan BSM-kant – Mats Jansen – weer eens de bal af van een Zaandijk-verdediger om vervolgens Jesper Eindhoven vrij voor de goal te zetten. Via de keeper en de lat ging de bal er niet in. Na een dik kwartier werd het toch 2-0, toen Dillen van der Aar goed doorzette in het zestienmetergebied en zo weer een fraaie Bennebroekse aanval een passend einde gaf.

Het had bij rust makkelijk 4-0 kunnen staan als de thuisploeg zorgvuldiger was omgesprongen met de enorme kansen die de ploeg creëerde, maar zoals Ras vooraf al aangaf, de echte scherpte ontbrak bij zijn goed voetballende team.

Ook na rust was BSM de eerste ploeg die had móeten scoren. Nu zette Eindhoven Lammerse vrij voor de doelman van Zaandijk, die overigens de wedstrijd van zijn leven keepte, maar weer was het niet raak. En dus was het wachten op de reactie van Zaandijk. Die kwam er ook, al was het rijkelijk laat. Eerst spatte een afstandsschot op de lat, maar in de 72e minuut maakten de vlot combinerende gasten uit een knappe aanval toch de aansluitingstreffer.

Dus werd het nagelbijten voor BSM, want Zaandijk greep het overwicht. BSM hield echter dapper stand. En toen de groen-zwarten in de slotfase ook nog goedkoop aan een penalty kwamen, die beheerst werd binnengeschoten door aanvoerder Sem van der Meer, was het pleit beslecht. BSM won dik verdiend. Maar maakte het zichzelf onnodig lastig. ,,Snap je nu wat ik bedoelde voor de wedstrijd?’’, vroeg Ras nog toen hij de felicitaties in ontvangst had genomen.

Tekst en foto: Marcel Akerboom