Nacompetitie

Schoten redt het niet tegen RODA ’23

Schoten heeft in de nacompetitie nipt verloren van RODA ‘23. In Haarlem-Noord werd het 1-2 voor de Bovenkerkers. Voor de geel-zwarten is het echter nog niet afgelopen. Zondag volgt nog een herkansing tegen VVW uit Wervershoof.

De voortekenen waren prima voor Schoten. In de reguliere competitie had het RODA ‘23 al twee keer verslagen. Uit werd het 1-4, terwijl thuis met 7-0 werd gewonnen. Het eerst gevaar tijdens dit duel voor promotie naar de tweede klasse kwam van de thuisploeg, maar doelman Daan Stevens kon de vrije trap van Tom Jacbob net naast tikken. Na een minuut of tien waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Timo de Jager snelde lang Nick van der Zwaan en mocht op Remy Heruer aflopen.  De sluitpost redde prima met zijn voet.

Vlak hierna kwam Schoten via Sjoerd Auwerda op een 1-0 voorsprong. Een minuut later kreeg Schoten een strafschop, maar Tom Jacob zag zijn inzet prima gepakt worden door Stevens. Dylan speelman mocht uithalen, maar zag zijn schot in de handen van Stevens belanden. Dat het 1-0 bleef tot de rust was te danken aan Heruer. De doelman reageerde prima op een kopbal van Tim Plemper en ook de daaropvolgende hoekschop was een een prooi voor de naar Onze Gezellen vertrekkende doelman.

Een kwartier na de thee kwam RODA ‘23 langszij. Plemper zag zijn eerste inzet gekeerd worden door Heruer, maar in tweede instantie kon hij binnen koppen. Schoten had het moeilijk en na wat omzettingen door trainer Jasper Ketting kreeg het weer wat meer vat op het spel. Het werd ook gevaarlijk. Een snelle aanval over de rechterkant kwam terecht bij Aron Apetz. De talentvolle middenvelder gaf de bal voor op Auwerda welke zijn inzet moeizaam door Stevens gered zag worden. Een hoekschop voor Schoten werd hierna moeizaam weggewerkt door de verdediging van RODA ‘23. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg van Cor ten Bosch op voorsprong. Melvin Joling bereikte met zijn voorzet Plemper. Met een kopbal zette hij de 1-2 op het scorebord. De resterende minuten speelde Schoten alles of niets, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. RODA ‘23 promoveerde naar de tweede klasse.

Trainer Ketting was na afloop realistisch. “We hebben voetballend vandaag te weinig gebracht. Het is zuur dat het doelpunt zo laat valt. Als we op 2-0 waren gekomen spelen we een andere wedstrijd. Dan moeten zij er drie maken. We missen natuurlijk met de geblesseerde Lennaert Stuur wel 25 doelpunten. Nu stond Tom Jacob in de punt. En je hoopt met Tom als aanspeelpunt en lopende jongens erom heen dat het gaat lopen. Helaas kwam dat er te weinig uit vandaag.”

Voor Schoten is het nacompetitie-avontuur nog niet afgelopen. Door het verdwijnen van meerdere zondagclubs zijn er extra plekken vrijgekomen. De volgende tegenstander is VVW. Aftrap: zondag 17 juni om 14.00 uur in Wervershoof.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zondag vind je hier.