Zondag 2e klasse A

Schoten kansloos tegen koploper

Schoten heeft niet kunnen stunten tegen de koploper van de tweede klasse A. Op eigen terrein werd kansloos verloren van De Zouaven met 0-3.

De ploeg van Tom Jacob begon behoorlijk gehavend aan het duel. Onder andere Joey Blom, Dylan Speelman en Bilal el Ouariachi stonden niet op het wedstrijdformulier. Dat het bij 0-3 bleef was vooral aan de bezoekers te danken. Als de aanvallers hun vizier wel op scherp hadden staan was de eindstand halverwege al bereikt. Dat het met de rust 0-1 stond (doelpunt Noah Marsman) kwam vooral omdat Marsman en Robbin Kooiman het beiden presteerden om van dichtbij over het doel van Thijs Hofman te schieten. Schoten kon hier weinig tot niets tegenover stellen. Heel even hoopte de thuisploeg op een strafschop maar scheidsrechter Broekhuizen zag niets in een vermeende overtreding op Lennaert Stuur.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. De Zouaven was de gevaarlijkste ploeg. Schoten stelde er een een hoop werklust tegenover maar aanvallend kon het geen potten breken. Na een uur spelen werd de achterstand groter. In eerste instantie verwerkte Hofman een inzet van dichtbij nog tot hoekschop. Uit diezelfde corner kopte Fabian Broersen hard en onderkant lat de 0-2 binnen. Een kleine tien minuten later bepaalde Robbin Kooiman de eindstand op 0-3. De ‘wijze mannen in de bestuurskamer’ waren het eens. De Zouaven staat terecht bovenaan in de tweede klasse A. En Schoten? Met de komende twee wedstrijden tegen Beemster en Assendelft moeten de broodnodige punten toch wel gepakt gaan worden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.