Robin de Ridder: “Er gaan zeker meer punten komen.”

Schoten-aanvoerder Robin de Ridder stapte vorig weekend eindelijk weer eens juichend het veld af. De promovendus scoorde in de laatste minuut de 4-3 tegen Assendelft en klom door de driepunter twee plekken op de ranglijst. Toch verloopt het seizoen in de tweede klasse wellicht stroever dan vooraf gedacht.

Na de eerste thuisoverwinning van het seizoen ligt alles weer open in de tweede klasse A. Schoten klom naar de twaalfde plek, maar heeft slechts twee punten achterstand op de nummer negen. Volgens aanvoerder Robin de Ridder was de late overwinning een beloning voor de inzet van elke week. “Je staat onder aan de ranglijst, maar hebt ook al een aantal keer pech gehad. Er zijn zeker twee wedstrijden geweest waar we eigenlijk drie punten hadden moeten pakken, maar dan zit het net niet mee.”

Volgens de Haarlemmer zit er nog steeds progressie in het elftal. “Binnen drie jaar twee keer promoveren is natuurlijk een super prestatie, maar ik denk dat we dit seizoen zeker moeten kunnen handhaven in de tweede klasse. Er zit veel kwaliteit in de groep en er gaan ook zeker meer punten komen,” aldus De Ridder.

Schoten pakte tegen Assendelft wel zeven gele kaarten en één rode. Iets dat niet past bij een tweedeklasser. Ook het bestuur van Schoten heeft bij de spelers aangekaart dat dit niet door de beugel kan. Volgens de aanvoerder was dit een domper op de winst van zondag en moet het gedrag absoluut veranderen. “Wij zullen bij Schoten nooit de netste voetballers hebben en aangezien wij ook geen spelers betalen zal je die ook niet snel van buitenaf vinden. Er is altijd strijd en dat is goed, maar we moeten wel leren om ons mond te houden tegen de scheids. Dit hebben we ook doorgenomen met de spelersgroep.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: DG Sijm