Zondag 3e klasse C

Schoten blijft in de race

Er staan voor derdeklasser Schoten nog twee finales op het programma. Door een 2-1 zege op Sporting Martinus heeft de club deelname aan de nacompetitie nog in zicht, maar dan dient er wel nog gewonnen te worden van ZSGOWMS en Bloemendaal. Ouderkerk kan echter roet in het eten gooien.

De wedstrijd tegen Sporting Martinus was met vlagen leuk. De bezoekers uit Amstelveen konden vrij voetballen, want zowel promotie als degradatie lagen al buiten bereik. Schoten speelde wel nog ergens om, al was dat het eerste kwartier niet te zien. Het tweede elftal was kort voor de wedstrijd van het vlaggenschip kampioen van de reserve derde klasse geworden en het feestje dat volgde, zorgde voor een rommelige warming-up. Het was alsof Schoten daardoor nog wakker moest worden.

Sven Bonhof schudde na een kwartier iedereen wakker. De vleugelspeler van de thuisploeg teisterde met een hard schot de onderkant van de lat, maar zag daarna de bal het veld weer inspringen. Daarna volgden nog een aantal kansen alleen stond het vizier nog niet op scherp. Toch ging Schoten rusten met een 1-0 voorsprong. In de slotminuut van de eerste helft gleed aanvoerder Robin de Ridder een hoekschop van Aron Apetz van dichtbij binnen.

Na de rust had de thuisploeg het duel onder controle. Het vergat alleen de wedstrijd in het slot te gooien. Een werkelijk schitterende aanval over rechts werd niet gepromoveerd tot doelpunt. Met name Lennaert Stuur en Sjoerd Auwerda misten de scherpte voor het doel. Uiteindelijk was het middenvelder Apetz die kort voor het einde voor de 2-0 zorgde. De 2-1 die daarna nog viel door Joëll Cornwall was enkel voor de statistieken.

Met nog twee zware duels te gaan behoudt Schoten zicht op deelname aan de nacompetitie. De ploeg van Jasper Ketting heeft het echter niet in eigen hand.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma vind je op onze competitiepagina.