Ronald van der Giezen bezig aan laatste seizoen bij Olympia Haarlem

Olympia Haarlem moet op zoek naar een nieuwe doelman. De huidige nummer 1, Ronald van der Giezen, heeft aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt.

De ervaren sluitpost, die in de afgelopen drie seizoenen geen competitiewedstrijd verloor, kan niet meer aan de eisen voldoen die de ambitieuze club uit Schalkwijk nastreeft. Afgelopen week heeft Van der Giezen zijn moeilijke beslissing kenbaar gemaakt bij trainer Barry Tjeertes en keeperstrainer (en broer) Dennie van der Giezen. “Dennie heeft mij de afgelopen twee jaar dingen geleerd die ik daarvoor nooit echt geleerd had.”

“Barry eist veel van zijn spelers en dat heb ik de afgelopen tweeëneenhalf jaar met plezier gedaan”, aldus de doelman.  “Het ging me alleen steeds moeilijker af om altijd maar te moeten. Ik wil geen training of wedstrijd missen maar de combinatie met thuis werd steeds moeilijker.”

Het jaar 2020 begon zeer goed voor Van der Giezen en zijn vriendin. “Ik ben sinds januari vader en merk dat ik niet te veel wil missen thuis. Af en toe een weekendje weg met mijngezin moet ook kunnen.”

Van der Giezen kijkt met trots terug op zijn periode bij Olympia Haarlem. “Ik wilde graag drie keer kampioen worden hier. Helaas is dat door de coronapandemie tot nu toe pas een keer gelukt. ”Aan stoppen denkt hij echter nog niet. “Ik wil wel blijven spelen dus ik ga de komende tijd rustig kijken wat er op mijn pad komt.”

Bij Olympia Haarlem reageren ze begripvol op het besluit. “We vinden het zeer jammer maar we begrijpen de keuze van Ronald”, aldus trainer Barry Tjeertes. “Wij moeten op zoek naar een ervaren doelman uit de regio. Daarbij moet hij natuurlijk wel bij Olympia Haarlem passen. Natuurlijk hebben we twee talentvolle keepers in huis met Bas Schol en Yasin Caliskan maar daar zien we graag een ervaren keeper naast omdat we het erg prettig vinden om met drie keepers te werken.”, sluit Tjeertes af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman