Robin Eindhoven van HFC naar Cyprus

Koninklijke HFC ziet een van haar aanvallers vertrekken. Robin Eindhoven zet zijn carrière voort op Cyprus bij Aris Limassol.

Robin Eindhoven leek afgelopen seizoen door te breken bij Koninklijke HFC in de Tweede Divisie. Met acht doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de mooie vierde plaats op de ranglijst. Nu maakt hij dus de stap naar Cyprus. ‘Mijn zaakwaarnemer belde mij en ik dacht eerst: het zal wel. Maar het werd snel toch wel serieus’. De 20-jarige aanvaller heeft voor twee seizoenen getekend bij Aris Limassol.

Aankomend weekend vertrekt Eindhoven naar Cyprus. ‘Zondag vertekken we. Dan is maandag de medische keuring en dinsdag begint de voorbereiding. De competitie begint eind september’. Aris Limassol speelt op het tweede niveau op Cyprus. ‘Het niveau is te vergelijken met de huidige Tweede Divisie in Nederland’.

‘Ik heb altijd gezegd dat ik het in het buitenland wilde proberen. In ieder geval voor een jaar. Dit komt voor mij precies op het goede moment. Verder heb ik nog geen verplichtingen aan werk en dergelijke. Het enige waar ik druk mee ben is mijn studie maar die zou ik ook daar af kunnen maken’. Ook het thuisfront stemde in. ‘Ik heb het er thuis met mijn familie en vriendin over gehad en iedereen was positief. Anders was ik er toch met een ander gevoel naartoe gegaan’, sluit Eindhoven af.

De competitie begint voor Aris Limassol op 21 september met een thuiswedstrijd tegen Digenis Ypsonas.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Pim Hols