Olympia Haarlem haalt oud AZ-er Ogulcan Sadiroglu binnen.

Olympia Haarlem heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. Vanaf komend seizoen speelt Ogulcan Sadiroglu aan het Henk van Turnhoutpad.

Sadiroglu kwam vanaf zijn vijftiende uit voor de jeugdelftallen van AZ. Ook speelde hij vier interlands voor Turkije O-19. Vorig jaar leverde de nu 20-jarige middenvelder zijn contract in in Alkmaar. Daarna speelde hij voor HYS. Dit bleek een ongelukkig huwelijk. Er werd besloten om de samenwerking per direct te eindigen. Sadiroglu traint vanaf deze maand mee bij Olympia Haarlem.

“Ik ging naar HYS om de club te helpen. Handhaving in de derde klasse was het doel. Vrienden verklaarden me voor gek maar ik wilde echt de club HYS helpen,” aldus Sadiroglu. “Een keuze waar ik achteraf spijt van heb maar ik wil niet meer achterom kijken. Ik train nu mee bij Olympia Haarlem en dat bevalt prima. Ik mag nog niet mee doen aan wedstrijden dus vanaf volgend seizoen sluit ik definitief aan.”

Ook trainer Barry Tjeertes is content met het binnen halen van Sadiroglu. “Hij is een van de meest talentvolle spelers die ik onder mij heb gehad in de tijd dat ik jeugdtrainer was. Daarom heb ik geen moment getwijfeld toen ik hoorde dat hij bij HYS gestopt was. Op de trainingen zie je al dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt. Ik heb hem aangeboden om op een hoger niveau te gaan voetballen maar daar had hij geen behoefte aan. Plezier en een goede omgeving zijn op dit moment het belangrijkste.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: AZ Alkmaar