RCH: Stephan Spruijt weg, Roland Ebbeling neemt waar

Stephan Spruijt en RCH bevestigen dat hun wegen met onmiddellijke ingang zijn gescheiden. Als gevolg van een aantal interne ontwikkelingen voelde Spruijt zich in onvoldoende mate gesteund, waardoor zijn motivatieniveau niet meer in overeenstemming lag met de prestatieve ambities. Roland Ebbeling neem voorlopig zijn taken waar.

“Ik denk dat dit voor zowel de club als voor mij het beste is”, legt Stephan Spruijt uit aan Voetbal in Haarlem. “Ik merkte dat de laatste tijd de motivatie weg druppelde en dat het steeds moeilijker werd mezelf én de spelers op te laden voor de wedstrijden. Ik wil voor RCH het beste en daarom denk ik dat ze verder komen met een andere trainer.”

“Ik heb als speler van RCH hele mooie dingen meegemaakt. Maar als de motivatie moeilijk te vinden is en we verliezen drie keer achter elkaar dan zijn de kansen voor promotie weer verkeken. Nu is die mogelijkheid er nog. Het was een lastig besluit, want RCH voelt echt als mijn club. Door verschillende omstandigheden, zo kwamen we in het begin wat spelers tekort, is het niet geworden wat ik ervan gehoopt had.”

Roland Ebbeling zit de komende wedstrijden op de bank van de Racing. Hij was al als adviseur betrokken bij de zondag vierdeklasser en was er eerder als speler en trainer actief.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem