Zondag 4e klasse D

‘Oudjes’ helpen OG uit de brand

Het eerste half uur speelde Olympia Haarlem meer dan verdienstelijk. De ploeg van Murat Böke had zelfs recht van klagen toen Yauheni Bryliou op de rand van de zestien naar de grond werd getrokken, maar de verdiende vrije trap (en misschien wel verdiende kaart voor de OG-verdediger) bleef uit. Het mocht niet zo zijn voor Olympia. Onze Gezellen pakte daarna het initiatief en liet dat niet meer los. Wat heet; de thuisploeg won de wedstrijd in de vierde klasse D met 10-1.

En dat was ook een verrassing voor OG-trainer Kick de Groot. Hij hield vooraf zijn hart vast omdat hij een karrenvracht aan geblesseerden telde. ,,Vorige week speelden we drie wedstrijden in zeven dagen. Op dit niveau is dat niet te doen.’’ Dus moest De Groot noodgedwongen een beroep doen op oudgediende OG’ers die normaal gesproken in zaterdag 2 spelen. Murat Böke telde juist zijn zegeningen. Eindelijk had hij weer eens een bijna volledige selectie tot zijn beschikking. Daarin liepen spelers als Zafer Kandemir en eerder genoemde Bryliou die hun kwaliteiten lieten zien tegen OG. Een knappe vrije trap van Kandemir werd maar op het nippertje weggebokst door OG-doelman Mitch Mathot, die ook een vlammend schot van Bryliou maar met moeite kon pareren.

Het duurde even voor de thuisploeg doorhad dat over rechts het meeste succes te halen viel. Maar daarna ging OG ook los. Willem Mientjes kon haast ongestoord voorzetten afleveren, en dat leverde bijna succes op voor Vernon Weber en Jordy Beijer (zaterdag 2). Na zo’n 25 minuten viel dan ook de 1-0. Weer een aanval over rechts eindigde voor de voeten van Tim Jansen die vanaf de rand van de zestien raak pegelde. Eén minuut later had hij de 2-0 binnen kunnen koppen, maar hij mikte net naast. Dat deed Willem Mientjes even later niet. Hij sneed de zestien binnen en ramde ongegeneerd hard raak. Toen vlak voor rust Joey Meijer en Vernon Weber de stand naar 4-0 hadden getild was het duel eigenlijk al gespeeld. Helemaal omdat een Olympia-verdediger met rood naar de kant moest. Hij had te veel commentaar op de leiding.

Meteen in de tweede helft kreeg Olympia een penalty cadeau. Een keihard schot eindigde ongelukkig op de hand van een zwart-witte verdediger. Kandemir benutte het buitenkansje onberispelijk. Maar daarmee was de Schalkwijkse koek ook wel op. Onze Gezellen pakte de draad weer op en werkte aan het doelsaldo. Beijer, Weber en Pim Handgraaf maakten er 7-1 van. Het slotakkoord was voor Tom Heiliegers. Hij luisterde zijn rentree op de velden op met een heuse hattrick, waaronder ook weer zo’n flauw gegeven penalty wegens aangeschoten hands.

,,Ik kom al zestig jaar kijken bij Onze Gezellen, maar 10-1 heb ik nog nooit meegemaakt’’, glunderde een dolblije toeschouwer. En trainer Kick de Groot? Die had toch nog wat verbeterpuntjes gezien. ,,We begonnen slap aan de eerste én aan de tweede helft’’, vond hij. Maar tegelijkertijd prees hij zich gelukkig bij een club als OG te werken. ,,Waar spelers uit de zaterdag kelderklasse toch maar mooi het eerste uit de brand komen helpen.’’

Tekst en foto: Marcel Akerboom

Vrienden-van-Voetbal-in-Haarlem
Dat wil jij toch ook?