Zondag 4e klasse D

BSM afgetroefd

BSM staat gedeeld bovenaan in de zondag vierde klasse D. ,,En terecht’’, was trainer René Ras niet bepaald bescheiden. ,,We hebben een goede groep en als iedereen zijn taak uitvoert komen de resultaten vanzelf.’’ Wel had hij vooraf een beetje schrik voor de tegenstander van vandaag: Rood Wit Zaanstad. ,,Een gevaarlijk ploegje.’’ Die schrik bleek achteraf meer dan terecht. Rood Wit won volkomen verdiend met 2-4.

Vooral voor rust werd BSM afgebluft. De Zaanse gasten wonnen elk duel, toonden meer inzet en waren ook technisch beter dan de Bennebroekers. Dat leidde na een kwartiertje tot de 0-1, waar slap reageren na een Zaanse vrije trap een simpele goal betekende. Amper een kwartiertje later lag de 0-2 tegen de touwen. De grote sterke Rood Wit-spits speelde zichzelf eenvoudig vrij – de BSM-verdedigers legden hem geen strobreed in de weg – en schoot de bal beheerst achter de kansloze Cas Hortensius.

BSM kon ook daarna maar weinig uitrichten, al eindigde een verdwaald schot van Jim Pijpers pardoes op de lat. Toch kon de thuisploeg de marge voor rust terugbrengen tot 1-2. De Rood Wit-keeper maakte hands nét buiten het zestienmetergebied en Jim Pijpers krulde de toegekende vrije trap fraai de linkerbovenhoek in.

Wie in de tweede helft een fanatiek BSM verwachtte kwam bedrogen uit. De gasten domineerden het eerste kwartier en legden BSM lam. Alleen Mats Jansen kreeg een kans op goed aangeven van Dillen van der Aar. Hij schoot over. Weer liet de thuisploeg zich in de duels het kaas van het brood eten. En weer kon Rood Wit door het centrum naar hartenlust combineren; met de 1-3 als logisch gevolg. Vlak voor tijd maakte BSM het nog even spannend. Eindelijk kwam er eens een voorzet van de zijkant bij een groen-zwarte spits terecht. Tom Hortensius stond op de juiste plek om droog af te ronden. Maar toen in de slotseconden er weer een Zaanse spits in alle vrijheid kon opstomen naar het BSM-doel en de 2-4 achter Cas Hortensius lag, was het wel klaar.

,,Ik zei het al: Rood Wit Zaanstad is een goede ploeg. En daar hebben we terecht van verloren. We brachten te weinig’’, concludeerde Ras. Inmiddels zal hij ook wel weten dat naaste concurrent RCZ ook verloren heeft en de Bennebroekers dus geen fatale schade hebben geleden. BSM staat nog steeds bovenaan.

Tekst en foto: Marcel Akerboom