Zondag 4e klasse C

Onze Gezellen van de hatelijke nul af

Het eindigde in 2-2 aan de Van der Aartweg in Haarlem. Het vooraf nog puntloze Onze Gezellen bleek een iets te hoge horde voor BSM.

De bezoekers mochten hun handjes eigenlijk zelfs nog dichtknijpen met deze uitslag want vlak voor tijd redde keeper Daan Ruigrok nog atletisch bij een grote mogelijkheid voor OG. Dat met deze uitslag het eerste puntje pakte in deze jaargang van de vierde klasse C.

BSM begon nog wel zo voortvarend. De ploeg van Wilco Eindhoven zette hoog druk, maakte het de thuisploeg daardoor heel moeilijk en werd voor deze spelopvatting al vroeg beloond door een fraai doelpunt van Joe Jacobs. Hij reageerde alert op een behendig steekballetje van Quinten Lammerse en was uiterst koelbloedig in de afronding: 0-1.

,,We missen acht spelers’’, was Onze Gezellen-coach Remko Hoek realistisch vooraf. De jeugdige vervangers leken in het eerste gedeelte van de wedstrijd dan ook zwaar onder de indruk van de ‘mannen’ die bij BSM in het veld stonden. Maar gaandeweg kantelde de situatie. BSM kon het druk zetten niet volhouden, Onze Gezellen rook dat er meer mogelijk was en creëerde kansen. Noah Schubert stuitte tien minuten voor rust op de uitblinkende BSM-keeper, even later schoot de ingevallen Kimani Dignum rakelings over. Waarna opnieuw Schubert dichtbij een treffer was, ware het niet dat de Bennebroekse doelman de bal nét naast de paal kon duwen.

Drie minuten in de tweede helft was het dan wel raak voor de Haarlemmers. Een mooi opgezette aanval eindigde voor de schietgrage voeten van Kevin van Dijk, die de bal bekwaam tegen de touwen joeg. Lang kon Onze Gezellen niet genieten van dit doelpunt want vijf minuten later stond BSM weer voor. Damian de Jong stond helemaal vrij en kon een voorzet van rechts in alle rust de hoek uitzoeken om de bal in te koppen. OG reageerde vrijwel direct. Een messcherpe counter werd dankzij een knappe voorzet van Dignum knap tot 2-2 gepromoveerd door Noah Schubert.

Ook daarna bleef het een vermakelijke wedstrijd. Beide teams kregen kansen, beide teams bóden elkaar kansen door slecht dekken – zo kon BSM’s aanvoerder Sem van der Meer vrij overkoppen na een ogenschijnlijk simpel te verdedigen vrije trap – maar doelpunten werden niet meer gemaakt. Kimani Dignum was er twee minuten voor tijd nog het dichtst bij. De OG-aanvaller kwam alleen voor de keeper te staan, maar kreeg hem er niet voorbij.

,,Op basis van de stand in de competitie hebben we twee punten verloren. Maar op basis van het wedstrijdverloop kan ik wel leven met deze uitslag ‘’, zei BSM-trainer Wilco Eindhoven. Bij OG zijn ze vooral blij om van die hatelijke nul af te zijn. ,,Als we compleet zijn gaan we nog veel meer punten pakken’’, voorspelde Remko Hoek.

Tekst en foto: Marcel Akerboom