Zondag 4e klasse C

‘’We zijn bij Onze Gezellen met iets moois bezig’’

‘’OG is een leuke club met een goede organisatie. Het kader is van tweede klasse niveau. Het gaat sportief wellicht wat tijd kosten maar de ambitie is er meerjarig hier te blijven en we streven dit seizoen minimaal naar nacompetitie voetbal,’’ poneerde de nieuwe trainer Remko Hoek opgewekt en vol zelfvertrouwen in juni 2022, vlak voor seizoen 2022/2023.

Sportief liep het wat anders want zondag was OG verwikkeld in een strijd om extra wedstrijden te ontlopen, ter voorkoming dat er afgedeeld moet worden naar de 5e klasse. ’’Ons seizoen is wisselvallig verlopen. We hebben veel punten laten liggen, kregen te maken met drie langdurig uitgeschakelde spelers en het was soms passen en meten. Vandaag moeten we met twee goals verschil winnen en hopen dat Westzaan met minimaal 3-0 wint van Heemstede,’’ sprak Hoek vooraf.

Ze zijn bij OG druk bezig met het volgende seizoen. ’’We krijgen er 11 nieuwe spelers bij in een selectie van 45 man. Acht jeugdspelers stromen door en er komen drie spelers naar ons toe,’’ wist Hoek.

Tegenstander Zaandijk speelde niet alleen om in de vierde klasse te blijven maar kon, als alles meezat, ook nog opgaan voor promotie duels naar derde klasse toe. Een heerlijk zomers zonnetje, veel publiek langs de lijn in een sportieve, aangename sfeer. Voetbal op zijn best!

De gasten starten energiek lieten de bal goed rondgaan en scoorden al rap na een vloeiende aanval. Het duurde lang voordat OG iets kon terugdoen. Eerst benutte Guus Bloem een terecht toegekende strafschop en slechts luttele minuten later schoof Quinn Meijer de bal in een leeg doel; 2-1. Zou het dan toch? Westzaan koesterde bij rust namelijk een 4-0 voorsprong en OG rook natuurlijk haar kansen. Maar ook na rust bleven de vaardig combinerende gasten relatief gemakkelijk op de been en toen na wederom een prachtige aanval de gelijkmaker werd geproduceerd, verdween bij OG de echte wil en gogme om het tij te keren.

De 2-3 kwam dan ook niet uit de lucht vallen, al kreeg OG nog wat kansjes om erin ieder geval nog een gelijkspel uit te slepen. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als een soort van bevrijding na een leuk en zeer sportief duel.

Tegen Berkhout zullen we er staan

Remko Hoek: ’’We wilden wel, ik had na die 2-1 even het gevoel dat we na rust ook zouden gaan scoren, zeker gezien de stand op het andere veld. Helaas lukte dat niet want in de omschakeling lieten we te veel steken vallen. Zaandijk heeft trouwens een prima ploeg hoor. Wij gaan echter door op de inslagen weg en treffen in de nacompetitie thuis Berkhout. Dan moeten we er staan en ik geloof heilig in onze kansen. Winnen we die, dan spelen we een week later een finale, ‘’ sloot Remko Hoek hoopvol en strijdbaar af.