Olympia Haarlem pakt door na teleurstelling

Het zaterdagteam van Olympia Haarlem heeft haar selectie zo goed als rond voor volgend seizoen. Mounir Mounji is de volgende versterking.

Een week van teleurstelling eindigt voor Barry Tjeertes toch enigzins positief. Nadat bekend werd dat de competitie ten einde was, en er geen teams promoveren of degraderen, haalde de trainer zijn gewilde versterking binnen. Mounir Mounji komt over van Derde Divisionist DEM waar hij basisklant was.

We kunnen dus spreken van een opmerkelijke overstap. Toch kiest de 21-jarige dribbelaar voor een overgang naar de club waar hij als voetballer begon. Mounji doorliep daarna de jeugdopleiding van FC Utrecht en speelde onder andere voor Koninklijke HFC en Ajax.

“Ik wil zaken in mijn privéleven op orde krijgen en daarom dichtbij huis voetballen. Gisteren heb ik mijn trainer bij DEM op de hoogte gebracht. Hij gaf aan dat hij erg baalt van mijn besluit maar hij begreep het wel.”

Tjeertes is dus zo goed als klaar voor het nieuwe seizoen. “Ondanks de situatie moeten we gewoon doorpakken en het elftal zo goed mogelijk willen versterken. Dat we ook volgend seizoen, zoals het er nu uitziet, in de derde klasse uitkomen is erg balen. Ik heb mijn contract verlengd tot 2023 en wij gaan gewoon doorpakken.”

“Mounir is een jongen uit Schalkwijk met onwijs veel gif en creativiteit in zijn spel. Eerder dit seizoen heb ik met OFC tegen DEM gespeeld. Ik weet wel aardig waar zijn kwaliteiten liggen. Als Mounir straks zijn privéleven weer op de rit heeft zal hij waarschijnlijk weer een mooie stap maken. Ik ben erg blij met zijn komst en de selectie is nu zo goed als rond”, sluit de trainer af.

Na de bekendmakingen van afgelopen week hebben alle nieuwe spelers aangegeven toch gewoon bij Olympia Haarlem te spelen aankomend seizoen.

Tekst: Danny Prinsen 

Foto: Archief Voetbal in Haarlem