Olympia Haarlem heeft geen moeite met VSV

Voor het tweede jaar op rij zaten de zaterdagploegen van Olympia Haarlem en VSV bij elkaar in de poule voor de Districtsbeker. Vorig seizoen wist VSV met 2-1 te winnen van de Haarlemmers.

Dat was deze zaterdag wel anders. In de eerste twintig minuten wist de ploeg van Barry Tjeertes nog niet echt kansen te creëren. Pas na de ingelaste drinkpauze kwam Olympia Haarlem op stoom. Via Youssef Blel, met een mooi afstandsschot,  kwam de thuisploeg op voorsprong. Niet veel later werd de score verdubbeld. Een iets te korte terugspeelbal bracht VSV-doelman Mario Veldt in de problemen. Hij schoot de bal in de voeten van Lionel Frederik welke simpel de 2-0 kon maken.

Na de thee liep de score snel uit naar 7-0. De debuterende Sofyan Monji scoorde twee maal. Net als Jeffrey van den Berg. Hij mocht twee keer van elf meter aanleggen en faalde niet. VSV hielp de thuisploeg ook een beetje via een eigen doelpunt.

“Hierna werden we gewoon slordig. Daarom gaven we hun ook eigenlijk de kans om de 7-1 te maken”, vond trainer Barry Tjeertes. “Maar we zijn goed door de poulefase van de beker heen gekomen.”

Naast VSV en Olympia Haarlem zaten ook SCW en VEW in de poule. “Negen punten uit drie wedstrijden is een goed begin. Vorig jaar verslapten we nog wel eens. Dat is nu, op die goal van VSV na, niet gebeurd. Het doelsaldo zegt genoeg. 17 voor en 1 tegen. Je merkt dat er veel ervaring in het team zit. Het lijkt er op dat we klaar zijn voor de competitie. Ik heb er in ieder geval zin”, sluit de trainer af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman

Video: doelpunt Sofyan Monji