Burenruzie wordt beslecht door VSV met 1-6

Vanaf minuut 1 wist OG dat het de onderliggende partij was en bleef het  heel compact voor de middenlijn VSV opvangen. Met veel strijd gaf OG aan dat er geen cadeautjes werden weg gegeven.

De eerste kansen waten zelfs voor OG. Omdat achterin bij VSV wat geklungeld werd en de keeper gelukkig goed ingreep, bleef het beperkt tot wat kleine kansjes. Naarmate de wedstrijd vorderde nam VSV het heft in handen. De beide backs van VSV stonden hoog en wisten diverse voorzetten te geven. Hier kwam geen gevaarlijke actie uit. De eerste kans van VSV kwam uit een corner. Hayo Hendriks kopte de bal rakelings over. Hierna schoot Malcolm Meijer een bal goed in, maar OG-doelman Mitch Mathôt werd geholpen door een verdediger die de bal van de doelijn kopt.

VSV bleef moeite hebben met het ontregel voetbal van OG en bleef zoeken naar de opening. Na een voorzet van Tim Sewalt kwam in een scrimmage de bal voor de voeten van Malcolm Meijer die de 0-1 binnen schoot.
De volgende kans was wederom voor VSV, maar de scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen en Bart Veldhuis zag zijn grote kans in het niets opgaan.

Vlak erna vergat Randy Willems dat het niet handig is om een speler vast te houden tijdens een corner. Randy Rietdijk werd in de heupzwaai genomen en de bal ging op de stip. Zo’n buitenkanst laat Malcolm Meijer zich niet ontnemen en hij schoot de 0-2 binnen.

OG bleef strijden en zag toch dat VSV er bij vlagen goed doorheen kon voetballen. Bart Veldhuis was zijn directe tegenstander te snel af en bediende Moreno Blom die vlak voor rust de 0-3 op het scorebord bracht. De vraag is of good old Ruud Geels, opa van Moreno, gejuigd heeft, hij is namelijk een echte OG man.

Na de rust werden bij VSV een aantal nieuwe krachten ingebracht, teweten; Bas Wilmink, Bram Hillenaar, Rik Michielsen en Maurits de Bie. Het niveau bleef nog steeds oké. Bij OG werd in de tweede helft ook gewisseld in verschillende fases. Guus Bloem, Dian Joosten, Martijn Nuijten en Dennis van Wingerden werden ingebracht. VSV bleef evengoed de overhand houden. Zeker na een tweede gele kaart van Pim Handgraaf. Met 10 man moest OG verder en VSV bleef kans na kans creëren, maar Mathôt hield OG op de been. OG ging nog meer op het randje spelen. VSV wist hier goed mee om te gaan en Blom maakte zijn tweede op aangeven van Bas Wilmink: 0-4.

Vlak erna een onhandig moment van Maurits de Bie, in de 16 meter, wordt bestraft met een strafschop. Guus Bloem schoot de bal onberispelijk binnen, 1-4.
Het bleef toch eenrichtingsverkeer. VSV wilde de score opvoeren en dat lukte ook. In de slotfase schoten Bram Hillenaar en Rick Michielsen de stand naar 1-6. OG heeft gevochten voor wat het waard was, maar VSV was een maatje te groot.

Trainer Kick de Groot van OG wist wat zijn team te wachten stond en hamerde erop als team te strijden. Hij heeft vandaag een aantal spelers niet kunnen benutten en moest daarom spelers op ongebruikelijke posities zetten. Ook weet hij dat VSV een stapje verder is en dat er na de rode kaart er niets meer te halen viel. Hij is trots op de mannen, die een strijdbare tweede helft hebben gespeeld.

David Zonneveld was vooral tevreden over de spelers die bij standaard situaties zich opofferen om andere spelers in kansrijke positie te krijgen. Hier was namelijk flink op getraind. Zonneveld gaf aan dat volgende week een team staat te wachten die fouten afstraft na een trage omschakeling.

We gaan beide teams volgende week volgen.

Tekst: Wilfred de Waal