Olympia Haarlem dendert over Zandvoort heen

Olympia Haarlem heeft de volgende ronde van de KNVB Districtsbeker bereikt. In en tegen Zandvoort werd ruim gewonnen: 0-6.

Dat Zandvoort het zwaar zou krijgen wist trainer Ted Saunier van te voren. Basisspelers als Bud Water, Milan Berck Beelenkamp, Nigel Berg, Koen Michielsen, Dani Kirchoff en Nigel Castien ontbraken tegen Olympia Haarlem.

Youssef Blel ging gisterenavond door met wat hij al een aantal weken aan het doen is: scoren. De ruststand was 0-2. Beide doelpunten werden gemaakt door de aanvaller van Olympia. Na de pauze maakte Blel ook de 0-3. Via Barry Loerakker, Max Doesburg en Janyro Purperhart liepen de bezoekers uit naar 0-6.

Saunier hoopt dat er snel betere tijden voor Zandvoort aan komen. “Laten we zeggen dat het zure vat helemaal leeg moet. Beginnen zonder al die basisspelers is geen pretje. Als dan ook het centrale duo uitvalt wordt het er niet vrolijker op. Voor zaterdag wordt het weer een hele puzzel maar dat neemt niet weg dat we er weer zin in hebben.”

“Olympia Haarlem deed het verder prima en maakte goed gebruik van de situatie. We zien ze volgend seizoen weer terug en dan maken we er een echte wedstrijd van”, aldus Saunier.

Barry Tjeertes vond het ook wel jammer dat Zandvoort gehavend was. “Ik had graag tegen Zandvoort op volle sterkte willen spelen. Daar hadden wij misschien ook meer aan gehad. Maargoed, je bent overtuigend door in de beker. Het gaat vooralsnog prima”, sluit Tjeertes af.

Tekst: Danny Prinsen