Districtsbeker

Olympia Haarlem bekert door na overwinning op hoofdklasser SDO

Olympia Haarlem heeft het weer geflikt. Gisterenavond won de ploeg, net als in het seizoen 2019-2020, van hoofdklasser SDO. Door de overwinning plaatste Olympia zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

SDO had geleerd van vorige keer Toen werd de ploeg uit Bussum op een 1-3 nederlaag getrakteerd. “En nu speelden ze heel erg verdedigend”, zegt trainer Barry Tjeertes. “We hebben eigenlijk de hele eerste helft op hun helft gespeeld. We speelden goed en kwamen verdiend op voorsprong.” Daar kreeg Olympia Haarlem wel een klein beetje hulp bij. Een verdediger van SDO werkte een hoekschop van Olympia met zijn hand weg. De toegewezen strafschop werd feilloos binnen geschoten door Jeffrey van den Berg.

Youssef Blel kreeg hierna de kans om via een een op een situatie de score te verdubbelen. Had zag zijn inzet op de paal eindigen. En dus gingen de ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

SDO tapte de tweede helft uit een ander vaatje. Met veelal de lange bal werd geprobeerd de aanval te zoeken. Toch was het Olympia Haarlem wat op 0-2 kwam. Blel werd wederom diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper en gaf de bal af op Lionel Frederik welke binnen kon schieten.

In de laatste vijf minuten vielen de ballen voor SDO, tot frustratie van Tjeertes, toch nog goed. Het leverde meteen twee doelpunten op waarvan de laatste in de 91e minuut.

De strafschoppenserie werd beslist door doelman Ronald van der Giezen. Hij pakte de eerste én derde strafschop van SDO. Voor Olympia schoten Youssef Blel, Faissal Benhaddi, Jermano Lo-Fo-Sang en Melvin Halsema raak. En dus plaatste Olympia zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

“Uiteindelijk gewoon een hartstikke goede wedstrijd van ons. Vooral de eerste helft. Achteraf ben je blij dat je door bent na penalty’s maar eigenlijk hadden we hier gewoon met 0-2 of misschien zelfs met 0-3 moeten winnen. Daarbij maakte Faruk Yurdakan zijn debuut bij ons. Al met al veel positiefs. Op naar de volgende ronde”, sluit een trotse Tjeertes af.

Tekst: Danny Prinsen