Voetbal in Haarlem

Moeizame winst voor Stormvogels

apr 7, 2024
Stormvogels-Voetbal-in-Haarlem

Koploper Stormvogels ontving zaterdag het Beverwijkse DEM. In de race om het kampioenschap mocht het team van Patrick Krop geen fout maken. Tegen de bezoekers heeft de thuisploeg het al jaren lastig. Zo ook gisteren.

In het begin van de wedstrijd toonde Stormvogels gelijk aan dat zij vol voor de winst gingen. Mitchel Bormann kreeg de nodige mogelijkheden om te scoren. In de 7e minuut deed hij dat door met een stiftbal in de zestienmeter Danny Adrichem te passeren, 0-1. Een flinke streep door de rekening voor DEM die het moeilijk had maar toch onder de aanvallende druk van Stormvogels uitkwam en wat speldenprikken kon uitdelen.

Sofyan Oualit leek de gelijkmaker te maken maar schoot van afstand in de handen van keeper Bas Veen. De thuisploeg was sterk in het omschakelen en was de betere ploeg. Milan van Essen speelde een ongelukkige wedstrijd en kreeg net zoals Melle Springer en Mitchel Bormann de mogelijkheid op de 0-2. Maar zij konden de trekker niet overhalen zodat Stormvogels niet met veel vertrouwen de kleedkamer inging.

Vanaf de aftrap in de tweede helft was de intentie van Stormvogels goed te zien en Thomas Scholten schoot over en uit een scrimmage in het strafschopgebied schoot Gregory van Nieuwkoop op de paal. In de 50e minuut kreeg Stormvogels een strafschop mee na hands. De ideale mogelijkheid om de wedstrijd binnen te halen maar Danny Adrichem wist de strafschop van Jose Leone te stoppen. Het eerste kwartier na rust speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op de helft van DEM met legio mogelijkheden voor de thuisploeg maar de echte scherpte ontbrak. Uit een counter ging Stan Gijzen op weg naar de gelijkmaker maar zijn schot kwam in de handen van Bas Veen terecht.

Trainer/coach Patrick Krop was zichtbaar niet blij met wat zijn team liet zien. Uit een corner had Dave Benning de 1-1 op zijn slof maar zijn schot ging over de lat richting de Moerberg. Het bleef ongekend spannend op sportpark Zeewijk en Mitchel Bormann, Melle Springer,Jose Leone en Thomas Scholten konden de bal maar niet in het net krijgen. In blessuretijd lukte dit Melle Springer dan wel: 0-2

Na afloop kon Patrick Krop niet echt tevreden zijn met wat zijn team had laten zien. Zij misten teveel kansen en gaf het voetballen op de zachte grasmat als verzachtende omstandigheid. “Er is noodgedwongen maanden getraind op kunstgras en daardoor komen zij daarop nu beter voor de dag.”

Volgend week zaterdag wacht in Heiloo nr. 2 de Foresters en die wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras.