Voetbal in Haarlem

Koninklijke HFC zakt weg op ranglijst

dec 3, 2017
Koninklijke-HFC-Kozakken-Boys-Voetbal-in-Haarlem

Onder winterse omstandigheden, maar op een goed veld ontving HFC dit weekend de Kozakken Boys. Waar deze wedstrijd vorig seizoen nog door de Haarlemse ploeg met 4-0 werd gewonnen, ging deze keer, na een draak van een wedstrijd, de winst naar de bezoekers. Het werd 1-2.

Bij HFC stond Tom Boks na zijn formidabele reddingen bij AFC weer in het doel, was Danny Hols na zijn blessure terug en miste HFC Kevin Sterling vanwege een liesblessure. Jacob Noordmans was zijn vervanger. Kozakken Boys ging fel uit de startblokken en verraste met aanvallend voetbal ingegeven door de voortdurend opkomende backs. Na 5 minuten resulteerde dit tot een gevaarlijke aanval, maar na een corner werd de bal in het zijnet geschoten. HFC kwam in de openingsfase niet eens bij het doel van de tegenstander. Dit resulteerde in de tiende minuut in een goal voor de bezoekers.  Julian Agatowski zette voor en Achmed El Azzouti rondde af. 0-1 en verdiend gezien het spelbeeld.

Pas in de dertiende minuut bereikte HFC voor de eerste keer het doel van de tegenstander, maar de inzet van Gertjan Tamerus werd weggekopt. Na een kwartier mocht de Kozakse keeper, Richard Arends, voor het eerst in actie komen. De inzet van Daniël van Son was niet hard genoeg. HFC bakte er weinig van. Noordmans, die Sterling verving, was nooit op links voor te vinden, hij moest steeds het middenveld helpen. Pas na een half uur kwam HFC voor het eerst echt gevaarlijk bij het vijandelijke doel. Een goede voorzet van Roy Castien bracht Kevin de Visser alleen voor doelman Arends, die met wat geluk en hulp van de paal de bal tot corner verwerkte.

Door de twee spelers die een voldoende haalden, Gertjan Tamerus en Kevin de Visser, leek HFC iets te gaan terugdoen. Maar meer dan een corner leverde het niet op. Vlak voor rust kreeg een op de grond liggende HFC verdediger de bal binnen zijn eigen strafschopgebied tegen zijn hand geschoten. De scheidsrechter legde de bal op de stip en El Azzouti maakte zijn tweede. 0-2 was de ruststand.

Trainer Ted Verdonkschot was het ook zat en wisselde direct na rust drie spelers. Timisela, Morgan en Noordmans bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Vincent Volkert,  Tim van Soest en Franklin Lewis. Het leek HFC sterker te maken. Castien schoot over en Tamerus kopte een corner op de paal. In de 18e minuut van de tweede helft viel toch eindelijk de HFC goal. Wessel Boer kopte fraai een corner binnen: 1-2. Kort daarna leek HFC gelijk te kunnen komen. Roy Castien werd binnen de zestienmeter neergelegd, maar de tegenvallende fluitist vond het, onterecht, niks. Kozakken Boys leek te bezwijken onder de  druk van een beter HFC. Maar het gebeurde niet. Met het nodige tijdrekken en mislukte pogingen van Castien, De Visser en Van Soest, sleepten de Boys de wedstrijd binnen en konden ze opgelucht de zege vieren.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert