Voetbal in Haarlem

Koninklijke HFC raakt in slotfase twee punten kwijt

nov 4, 2018
Scheveningen-Koninklijke-HFC-Voetbal-in-Haarlem

Bij en tegen laagvlieger Scheveningen is het Koninklijke HFC niet gelukt met een zege terug de bus in te stappen naar Haarlem. Voor de rust kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong, echter werd die in de slotminuut ongedaan gemaakt. Het duel eindigde zodoende in een 2-2 gelijkspel.

Koninklijke HFC begon het duel uitstekend, want al in de derde minuut opende Wessel Boer op aangeven van Peet van der Slot de score. Direct daarna kreeg Scheveningen een serie goede kansen, waarvan de derde raak was. Barry Rog liet in de elfde minuut Tom Boks kansloos: 1-1. Voor de doelman was het een bijzonder duel, want hij speelde tegen zijn oude club.

Daarna kende het elftal van Gertjan Tamerus een mindere fase, maar kwam het na een ruim half uur spelen wel weer op voorsprong. Een voorzet van Daniël van Son werd door Boer teruggelegd op Vincent Volkert. De vleugelverdediger schoot hard en laag de bal binnen, waardoor Koninklijke HFC met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig. Over en weer waren werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de voorsprong van Koninklijke HFC kwam niet serieus in gevaar. Toch zou Scheveningen op gelijke hoogte komen. In het ‘Haagse’ kwartiertje moest Boks meerdere keren in actie komen. Een vrije trap in de slotminuut was hem uiteindelijk te machtig. Jari de Jong schoot de bal schitterend binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Door de puntendeling vinden we Koninklijke HFC na elf gespeelde duels terug op de zesde plek in de Tweede Divisie. Zowel HHC, Rijnsburgse Boys, Spakenburg als de Haarlemmers hebben allemaal 19 punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.