Kon. HFC ten koste van OJC door naar laatste 32 KNVB beker

Tweede divisionist Koninklijke HFC heeft zich geplaatst voor de volgende knockout-ronde in het toernooi om de KNVB beker. Op het veld van HBC in Heemstede werd OJC Rosmalen met 6-1 verslagen. Na twintig minuten scoorde Wilffert de 3-0 en was het duel gespeeld.

Koninklijke HFC kent een moeilijke start in de Tweede Divisie. De ploeg van Ted Verdonkschot bungelt onderaan en komt moeilijk tot scoren. Tegen derde divisionist OJC uit Rosmalen vielen de doelpunten eindelijk weer wat eenvoudiger, ondanks dat trainer Ted Verdonkschot diverse spelers rust gaf tijdens het bekerduel. Aanvoerder Carlos Opoku en spits Gert-Jan Tamerus kwamen bijvoorbeeld niet in actie.

HFC - OJC - Voetbal in Haarlem
HFC en OJC werkten het bekerduel af op het veld van HBC. (Foto: R. Burger)

Op het veld van HBC – Koninklijke HFC heeft geen lichtinstallatie rond het hoofdveld – werd het duel binnen twintig minuten beslist. Derguti opende in de vijfde minuut de score na een messcherpe counter. Van Soest verdubbelde drie minuten later de score met een kopgoal en in de achttiende minuut verscheen Oscar Wilffert ineens voor de doelman van OJC. Hij verschalkte Van Boxtel met een sluwe kopbal over de doelman heen.

OJC had weinig in de pap te roeren. De ploeg oogde gefrustreerd en was meer met de tegenstander en arbiter bezig dan met het eigen spel. Het elftal met oud-prof Frank van Mosselveld als aanvoerder had wel recht van spreken in de laatste minuut voor rust na een onnodige en harde tackle van Tim van Soest. De HFC-spits gleed hard door op zijn tegenstander ter hoogte van de middellijn. De scheidsrechter toonde hem de gele kaart, waar veel toeschouwers bang waren voor een zwaardere straf.

 

De bezoekers probeerden na rust het duel weer spannend te maken. Van Mosselveld werkte de 3-1 binnen en HFC leek ook even te wankelen. Toen de ergste storm voorbij was, besliste Van Soest het duel. De spits kon eenvoudig de 4-1 binnen tikken en zijn tweede goal van de avond laten noteren. Het duel was gespeeld. Jeffrey Sam-Sin benutte hierna nog een strafschop en Puck Postma verzorgde het slotakkoord. Op de doellijn tekende hij voor de 6-1 middels een omhaal.

De loting voor de zestiende finales is vanavond live te zien op Veronica.