TOTO KNVB Beker

Moedig Koninklijke HFC uitgeschakeld door Heracles

Koninklijke HFC is vanavond door Heracles Almelo uitgeschakeld in de derde ronde van de KNVB beker. In Almelo werd na een 1-1 ruststand met 3-1 verloren. Pieter Bas den Hartigh scoorde de gelijkmaker. Gertjan Tamerus keerde terug op het oude nest.

Het begin van Koninklijke HFC was ietwat onwennig. Dat was niet vreemd uiteraard, maar keeper Van Rossum moest daardoor wel een paar keer zijn club redden. Vooral via de zijkanten kwam er gevaar van Heracles. Na een kwartier kwam HFC er voor het eerst gevaarlijk uit, maar de aanval werd middels een overtreding gestopt. De vrije trap leverde uiteindelijk niets op.

In de achttiende minuut kwam Heracles Almelo op voorsprong. Paul Gladon schoot op het randje van buitenspel de bal binnen na een mooie steekbal van stylist Garcia. Een domper voor HFC wat vlak daarvoor wat meer zelfvertrouwen leek te krijgen. Het meegereisde publiek uit Haarlem liet zich na de 1-0 nog meer horen. Een krappe tien minuten later werden ze beloond. In een druk strafschopgebied was het Pieter Bas den Hartigh die snoeihard een vrije trap binnen wist te koppen. Het uitvak ontplofte.

HFC leek het restant van de eerste helft was rustiger te worden. Heracles Almelo had weliswaar meer balbezit, maar heel gevaarlijk werden ze niet. Alleen vlak voor rust kreeg de ploeg uit de eredivisie nog een grote kans. Good-old Gerard van Rossum redde stijlvol door de vrije trap voor de doellijn eruit te slaan.

De twee elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Trainer Pieter Mulders zal terecht tevreden zijn geweest. Het begin van de tweede helft verschilde niet veel van het einde van de eerste helft. Heracles had veel balbezit, maar deed daar niet veel mee. Het eerste echte gevaar kwam dan ook van Haarlemse zijde. Jeffrey Sam-Sin en Wouter Haarmans maakten het de laatste Almelose linie even knap lastig. Stilletjes hoorde men de eerste fluitconcerten in het Polman Stadion.

Daarna kwam Heracles beter in het spel. Eerst bokte doelman Van Rossum nog een vrije trap weg, daarna mocht hij alsnog vissen. Tim Breukers schoot van net buiten het strafschopgebied snoeihard de 2-1 binnen. Bij Koninklijke HFC was het geloof zeker nog niet weg na de achterstand. Pieter Mulders wisselde dan ook aanvallend. Oud-Heraclied Gertjan Tamerus en spits Koen Beeren kwamen in het veld voor Haarmans en doelpuntenmaker Den Hartigh.

Het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer. Heracles Almelo verdedigde de voorsprong en nam weinig initiatief meer. Koninklijke HFC was niet echt bij machte om nog gevaarlijk te worden. Het tempo zakte dan ook enorm in. Tamerus kreeg nog een kans, maar vlak daarna kwam Heracles op 3-1. Bel Hassani schoot een vrije trap zeer gelukkig via de muur binnen. Dit bleek ook de eindstand en dus was de Koninklijke uitgeschakeld.

Wat resteerde was trots. HFC werd zeker niet weggespeeld, maar Heracles bleek toch een maat te groot. Meer dan 600 fans reisden vanuit Haarlem naar Almelo. Het werd een groot feest.

Heracles Almelo – Koninklijke HFC 3-1 (1-1)
17. Gladon 1-0, 26. Den Hartigh 1-1, 60. Breukers 2-1, 84. Bel Hassani 3-1

Opstelling Heracles Almelo: Fij, Breukers, Te Wierik, Bosz, Darri, Bel Hassani (85. Heerkes), Gladon, Pelupessy, Navratil (85. De Kler), Gosens, Garcia
Opstelling Koninklijke HFC: Van Rossum, Opoku, Volkert, Verdam, Sam-Sin, Den Hartigh (70. Tamerus), Van den Ban, Haarmans (70. Beeren), Castien (78. Van Soest), Hols, Prijs