Jerdy Schouten voetbalt volgend seizoen in Rotterdam

Telstar ziet één van haar sterkhouders vertrekken. Middenvelder Jerdy Schouten speelt na de zomer in de Eredivisie voor Excelsior Rotterdam. Er ligt een contract voor drie jaar op hem te wachten. Schouten heeft één seizoen voor de Witte Leeuwen gespeeld.

“Ik heb voor Excelsior gekozen vanwege de manier van voetballen en het feit dat het naar mijn idee een warme club is. Ik had meer mogelijkheden, ook in de Eredivisie, maar ik heb Excelsior altijd als een goede stap in mijn carrière gezien. Daarom heb ik voor Excelsior gekozen.” Schouten heeft echter eerst nog een laatste klus met Telstar te volbrengen. “Ik ga nu eerst in de play-offs knallen met Telstar en daarna ga ik mij op Excelsior richten,” valt te lezen op de website van zijn nieuwe werkgever.

“Toen wij Jerdy naar Telstar haalde was het voor ons al snel duidelijk dat we te maken hadden met een hele goede voetballer,” vertelt Piet Buter, technisch directeur van Telstar. “Dat er dan veel interesse komt is een logisch gevolg. Ik denk dat Jerdy een goede aanwinst zal zijn voor Excelsior en voor de Eredivisie. En uiteraard hopen wij hem snel tegen te komen op het veld”. Schouten speelde tot op heden 37 duels voor Telstar en scoorde daarin vier keer.

Bron: SC Telstar
Foto: 1963-pictures.nl