Keuken Kampioen Divisie

Arbiter zorgt voor vieze nasmaak bij nederlaag Telstar

Telstar heeft het laatste duel in de reguliere competitie met 0-1 verloren van SC Cambuur. Kantelpunt in het duel was de rode kaart voor Telstar-verdediger Rodny Cabral. De gegeven strafschop betekende het enige doelpunt van de wedstrijd.

De wedstrijd trok redelijk in balans op. Telstar had wel meer het balbezit, maar wist maar weinig gevaar te creëren. Senne Lynen, de vervanger voor de geschorste Frank Korpershoek, zag na een kwartier spelen een gekraakt schot naast gaan. Rody de Boer stopte aan de andere kant een inzet van Mathieu. Ondertussen was scheidsrechter Bijl te veel aanwezig. De leidsman floot ieder mannelijk duel af, waardoor Telstar niet het geliefde powervoetbal kon spelen. Dit tot grote irritatie van de Telstar-bank.

Korte tijd later moesten de Witte Leeuwen met een man minder verder. Rodny Cabral hield Mathieu vast met een logische strafschop als gevolg. De rode kaart die scheidsrechter Bijl toonde was echter zwaar overdreven. De strafschop werd door Mathieu zelf benut, waardoor de Leeuwarders op voorsprong kwamen. In het tumult dat volgde werd Telstar-verzorger Clem Uittenbogaard zelfs naar de tribune gestuurd.

In de tweede helft hield Telstar redelijk eenvoudig stand. Ondanks de man-minder-situatie kreeg de thuisploeg zelfs kansen op de gelijkmaker. Novakovich schoot over en een counter werd niet goed genoeg uitgespeeld. Cambuur kreeg nog een tweede strafschop kado, nadat Kevin van Kippersluis makkelijk over het been van De Boer viel. Scheidsrechter Bijl wees onterecht naar de stip. Spits Van Kippersluis zag zijn poging gestopt worden door De Boer. De keeper onderscheidde zich in de slotfase nog een aantal keer, maar zijn ploeg kwam zelf niet tot scoren. De generale repetitie voor de halve finale van de playoffs tegen De Graafschap werd zodoende met 0-1 verloren.

Alle uitslagen en de eindstand van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl