Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden stelt deelname aan nacompetitie veilig

De wedstrijd tussen SCW en IJmuiden was voor beide teams erg belangrijk. SCW moest winnen om nog zicht te hebben op de nacompetitie en IJmuiden zou middels een zege daar verzekerd van zijn. Het werd na rust een knotsgekke wedstrijd.

Beide teams toonden vanaf de aftrap dat zij voor de winst gingen. IJmuiden kwam al snel op voorsprong. Bob Schol zette met een steekpass Jordi de Man alleen voor SCW-keeper Keby van Dool en scoorde beheerst de 0-1. Lang kon IJmuiden hiervan niet genieten. Een minuut later ging het linker verdedigingsblok de fout in en Kevin van Pelt profiteerde hiervan door de 1-1 te scoren. Een tegenvaller voor de bezoekers die het daarna moeilijk kregen. In de drinkpauze konden de coaches Edwin van Maas en Anthony Correia hun teams aanwijzingen geven. IJmuiden profiteerde bijna optimaal. Het team creëerde volop mogelijkheden en SCW moest het hebben van een spaarzame counter. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen IJmuiden-keeper Tom Hoogendijk de fout in ging. Robin Helder profiteerde door de 2-1 te scoren. Voordat IJmuiden zich kon herstellen, lag – na weer een fout in het linker verdedigingsblok – de 3-1 van Toby Correia in het net. Dit leek de genadeklap voor de bezoekers, maar die rechtten de rug. Milan van Essen scoorde de 3-2 uit een knappe voorzet van Bob Schol. Het sein voor IJmuiden om volop voor de winst te gaan. Kay Brouwer werd ingebracht en dat bleek een gouden greep. Hij pepte zijn team op tot meer opportunisme en de wedstrijd werd grimmiger. IJmuiden kwam op gelijke hoogte door Kay Brouwer die met het hoofd scoorde uit een corner van Bob Schol. Hierna was de frustratie bij SCW duidelijk zichtbaar.

Op een lange bal ging Kay Brouwer richting de goal. Hij gaf af op de meegelopen Joshua Dominggus die de 3-4 scoorde. Dit bleek na 20 minuten in de tweede helft de genadeklap voor SCW. Het werd nog erger voor het elftal van Van Maas. Kay Brouwer ging alleen op de SCW-goal af toen de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde. Kay Brouwer en de hele SCW-verdediging hielden in, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en de goed meegelopen Joshua Dominggus scoorde de 3-5. Met deze overwinning stelde IJmuiden deelname aan de nacompetitie veilig en voor SCW is de kans daarop verkeken.

In de rust was er afgesproken dat als de stand na een kwartier nog gelijk was zijn team anders zou gaan voetballen. “De 3-1 was het sein om dat te gaan uitvoeren. Kay Brouwer zou zo laat mogelijk ingebracht worden, maar dat moest nu eerder,” aldus Anthony Correia na afloop. Een goede keus want met Brouwer in het veld kantelde de wedstrijd. Zijn collega Edwin van Maas stond erbij en keek ernaar. De laatste 2 wedstrijden speelt SCW om des keizers baard en IJmuiden voor plek 3 op de ranglijst.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras