Zaterdag 3e klasse B

Derde klasse onwaardig

Waar ging het nou mis? In een zonovergoten Bijlmer leidde VSV bij rust comfortabel tegen nummer laatst Robinhood. De Velserbroekers leken op weg de nacompetitie te ontlopen, maar een schrikbarend slechte tweede helft later stond het 3-2 voor Robinhood en zijn de zorgen voor VSV alleen maar toegenomen.

Trainer Paul Meinders weet de ineenstorting van VSV aan de instelling. ,,In de rust hoorde je ze zeggen dat het wel 10-0 kon worden’’, zei hij. Vanuit de spelersgroep klonk voorzichtig de conclusie: onkunde. Voor allebei viel wat te zeggen.

Die combinatie maakte dat VSV een derde klasse-onwaardige prestatie neerzette. En dat was raar. Want voor rust had de ploeg van Paul Meinders zonder zelf goed te voetballen geen kind aan de tegenstander. Vooral Jesse Kooijman speelde een van zijn betere wedstrijden. Zijn corners en vrije trappen waren levensgevaarlijk. Het is dat Justin Kunst en Roy Penders net niet voldoende richting aan de bal konden geven, anders was het na een half uur al 0-3 geweest.

Dus moest Kooijman het zelf maar doen. Hij waagde van een kleine dertig meter een poging de Amsterdamse doelman, die met deze Bevrijdingsdagtemperaturen toch in een lange broek keepte, te verrassen. De bal eindigde prachtig in de linkerbovenhoek. Toen vlak voor rust Roy Penders aan het eind van een VSV-aanval stond, waar opnieuw Jesse Kooijman een aandeel in had, en de 0-2 tegen de touwen kopte leek het pleit beslecht.

Maar in de tweede helft was alles anders. Waar een ploeg in de positie van VSV desnoods alle ballen richting Ikea zou schieten om maar de voorsprong vast te houden, hobbelden de elf van Paul Meinders met de gedachten elders over het kunstgras. VSV won geen duel meer en bij Robinhood kwamen ineens alle ballen wél aan. Na tien minuten stond het alweer gelijk dankzij twee prachtige Surinaamse treffers. Al dient gezegd dat de VSV-verdediging niet heel fanatiek optrad. Aanvallend deed VSV niets meer. En dus was het wachten op de 3-2. Die viel, tien minuten voor tijd, dan ook. Achterin liepen de Velserbroekers te prutsen als kleuters en Robinhood profiteerde dankbaar.

Met een beetje over mijn lijk-mentaliteit had VSV zich een hoop ellende kunnen besparen. Maar de rood-witten werkten zichzelf behoorlijk in de nesten en kunnen zich opmaken voor een bloedstollend spannend slot van de competitie.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Marcel Akerboom