Zaterdag 3e klasse B

Twee keer gas geven is genoeg voor Zandvoort

Waar de een vol vertrouwen was na een goede voorbereiding (Zandvoort-coach Ted Saunier), hoopte de ander (VSV-trainer Paul Meinders) op het thuisvoordeel en het échte gras, waar Zandvoort minder graag op speelt.  In ieder geval hadden VSV-zaterdag en s.v. Zandvoort zin in de openingswedstrijd van het seizoen in de derde klasse B.

Al bleek daar de eerste twintig minuten niet veel van. Er gebeurde bar weinig in de openingsfase, of je moest een afstandsschot van VSV-er Dennis Sieval spannend vinden. Maar vervolgens, in een tijdsbestek van tien minuten, liet Zandvoort zien over veel meer kwaliteit te beschikken. Bud Water maakte de 0-1 en 0-2 en Jesse de Haan gaf Maurice Moll een niet te missen kans op de 0-3. Moll kopte dan ook simpel raak. Daarna kabbelde de wedstrijd rustig naar de rust.

In de tweede helft gebeurde er meer. Beide ploegen kregen kansen, zo schoot Dylan Kreuger op de lat namens Zandvoort en kopte Jan van de Rijt net naast namens VSV. Maar ook nu waren er tien productieve minuten. Eerst rondde Bud Water een knappe Zandvoortse aanval af, even later schoot dezelfde Water een vrije trap tegen de paal, waarna de ingevallen Shakar Jamal heel eenvoudig de 0-5 kon binnentikken. En vlak voor tijd bekroonde Nigel Berg een prima optreden met een dito doelpunt: 0-6.

Het slotakkoord was voor Jan van de Rijt, die met een schitterende loopactie vrij voor keeper Dennis Kerkma kwam en de Velserbroekse eer kon redden. “We hebben verloren van een veel betere tegenstander’’, was VSV-coach Meinders eerlijk.  “Maar we zijn niet weggespeeld. We hebben zeker zeven echte kansen gehad.’’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.