Zaterdag 4e klasse B

HYS verplettert DSK in Parkwijkse derby

Een nieuwe Haarlemse Parkwijk-derby is geboren. De twee clubs HYS en DSK liggen slechts 800 meter bij elkaar vandaan en komen dit seizoen nieuw uit in het zaterdagvoetbal. HYS kende gister een makkelijke middag. Aan het Reinaldapad werd DSK met 11-4 verslagen. Grote man aan de kant van HYS was Zafer Kandemir. De ervaren aanvaller scoorde vijf maal voor de thuisploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het HYS dat het spel bepaalde. Met vlotte aanvallen werd via de zijkanten het doel van DSK opgezocht. Vooral Kandemir en Abdelmajid El Yousfi waren een plaag voor de verdediging van de bezoekers. Binnen tien minutenĀ lag de bal voor het eerst achter doelman Bas Breed. Een foute terugspeelbal van Ton Balk werd door El Yousfi afgestraft. Binnen het kwartier stond het 2-1. Eerst mocht Kandemir de thuisploeg op 2-0 zetten, waarna Jan Koekenbier iets terug deed voor de bezoekers.

Meer foto’s van dit duel zijn te bekijken Ć©n te bestellen op onze fotopagina.

Dat DSK niet op gelijke hoogte kwam was te danken aan HYS-doelman Mert Bayik. Hij won twee keer een Ć©Ć©n-op-Ć©Ć©n situatie. Het doelpuntenfestijn ging vrolijk door. Nog voor rust scoorden Mustafa Bekin en Zafer Kandemir (2x) voor HYS en middels een treffer van Roy de Graaff en een benutte strafschop voor DSK werd de rust met een 5-3 bereikt.

Na de pauze gooide DSK de deur volledig open. Binnen acht minuten stond het 8-3 door doelpunten van Ozkan Ozmen, Kandemir en Bekin. Geflatteerd was het allerminst. HYS was duidelijk een maatje te groot voor een verder hard werkend DSK. Elke aanval van HYS bracht gevaar. Alleen werd de thuisploeg na de 9-3 van Kandemir iets te gemakkelijk, iets waar trainer Ruud de Groot zich aan stoorde. Roy de Graaff deed nog iets terug voor DSK en scoorde zo zijn tweede treffer van de middag. Abdil Bicer bracht HYS in de dubbele cijfers en in de laatste minuut werd de 11-4 bepaald.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze klassenpagina.