MidWest Cup

HBC in spektakelstuk langs Koninklijke HFC (zat)

Het midweekse MidWest Cup-duel tussen HBC (zon) en Koninklijke HFC (zat) is een waar spektakelstuk geworden. De clubs uit Heemstede en Haarlem legden elkaar het vuur aan de schenen en dat zorgde voor spanning en sensatie. HBC nam al snel een voorsprong, gaf die weer uit handen, maar trok uiteindelijk toch met 5-3 aan het langste eind.

Ingrediënten voor een fantastische ‘burenruzie’ waren er genoeg. Twee voetballende elftallen die in goede vorm verkeren, een uitstekende sfeer en veel onderlinge lijntjes. Zo kwamen onder andere HBC-spelers Jeroen de Bruijn en Bram Verhage kort geleden nog uit voor Koninklijke HFC. Het in grote getale opgekomen publiek maakte zich vooraf warm en zou verwend worden.

HBC schoot uit de startblokken toen Jan Kruithof binnen twee minuten de score opende. De vlugge aanvaller verdubbelde korte tijd later de voorsprong, waardoor het elftal van Jasper Ketting op rozen leek te zitten. Echter vergat de koploper van de zondag derde klasse de genadeklap uit te delen. Koninklijke HFC tankte in het restant van de eerste helft vertrouwen.

Al snel in de tweede helft werd de wedstrijd weer opengebroken. Lucas Verstraten scoorde de 2-1. De gelijkmaker volgde snel. Joshua Baars zette het elftal van trainer Feike Prins weer op gelijke hoogte. De HFC-koek was nog niet op, want met nog twintig minuten te spelen knalde Lucas Verstraten de bal strak in de kruising: 2-3. De bezoekers leken na een dramatische start op weg naar een stunt.

Echter schakelde HBC in het laatste kwartier een tandje bij. Jeroen de Bruijn zorgde voor de 3-3 en dat zorgde op Sportpark HBC voor een orkaan van geluid. De thuisploeg had het momentum terug en ging op jacht naar de nieuwe voorsprong. Die kwam er snel. Jesse van Loon rondde een snelle uitbraak af met een kunstige boogbal over HFC-doelman Reinier Mutsaerts. In de absolute slotfase gooide Jeroen de Bruijn het duel in het slot. De oud-HFC’er krulde een vrije trap schitterend binnen en bepaalde daarmee de eindstand van dit echte cupduel op 5-3.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.