Hillegom met vertrouwen richting Hoofddorp

Stefan Teeken kende een moeilijke periode bij zijn nieuwe club Hillegom. Er werden maar liefst vijf wedstrijden op rij niet gewonnen en dat betekende dat het tijd was om met de groep bij elkaar te zitten. Er werd gekozen voor een andere speelstijl en dat lijkt meteen zijn vruchten af te werpen. Afgelopen zondag werd er met 5-1 gewonnen van AFC ’34 en dinsdag werd er met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Telstar.

“Ik ben nieuw bij Hillegom. De spelersgroep moet aan mij wennen en ik aan hen. Ik was ervan overtuigd dat we aanvallend konden spelen, waarin we veel druk naar voren zetten. Dit is aan het begin van de competitie zeker ook af en toe goed gegaan, maar dit heeft veel tijd nodig en dat is er niet op dit moment,” aldus Stefan Teeken. Na het groepsgesprek met de complete spelersgroep is besloten om wat meer in te zakken en gebruik te maken van de snelheid voorin.

Volgens de hoofdtrainer is bij Hillegom alles aanwezig om hogerop te gaan met het eerste elftal. “De faciliteiten zijn perfect en qua technische staf zitten we ook erg goed. De spelersgroep moest misschien wennen aan een compleet nieuwe staf, maar ik weet zeker dat betere resultaten snel gaan komen.”

Aankomende zondag staat een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg uit Hillegom. De derby tegen streekgenoot Hoofddorp, dat hetzelfde aantal punten heeft op de ranglijst, maar door doelsaldo één plekje lager staat. Volgens Teeken is er goed getraind in aanloop naar dit duel. “Je staat toch lekkerder op het trainingsveld na een overwinning dan na vijf weken verlies. Een knap gelijkspel tegen Telstar liet ook zien dat er weer vertrouwen heerst in de groep,” aldus de trainer.

De uitslagen, het programma en de stand van de zondag eerste klasse vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Simone Slot