HFC zorgt voor familiehereniging met aantrekken Desevio Payne van FC Emmen

HFC heeft verdediger Desevio Payne aangetrokken. Hij komt over van FC Emmen. Eerder kwam hij als prof uit voor FC Groningen en Excelsior. Dick Lukkien loopt als een rode draad door zijn loopbaan. Hij trainde hem in de jeugd bij FC Groningen, waar Caspar Dekker Hoofd Jeugdopleiding was, en haalde hem naar Emmen.

Payne kan rechtsback en linksback spelen en kwam in de jeugd uit voor Overbos en HFC Haarlem. Saillant detail is dat Payne bij HFC gaat samen spelen met zijn 18-jarige broertje Deron. Al is hij ook een directe concurrent van hem. Deron speelde enkele seizoenen in de jeugdopleiding van AZ.

 

Desevio maakte op 3 juni 2015 zijn officiële debuut voor de Verenigde Staten op het WK Wereldkampioenschap 2015 in Nieuw-Zeeland. Payne werd geboren in South Carolina en heeft Trinidadiaanse vader en een Nederlandse moeder. 2019 was een pechjaar voor de verdediger. Hierin werd hij driemaal geopereerd.

Middenvelder Kevin van Gasteren verlaat de Koninklijke. Hij speelt komend seizoen voor Always Forward. Trainer Gertjan Tamerus beschikt komend seizoen, ondanks het vertek van Liban Abdulahi, over voldoende middenvelders en trok al Gerry Vlak aan van IJsselmeervogels. Daarnaast komen Koen Tros en Jim Hulleman van ODIN’59.

Andre Morgan, Franklin Lewis, Lans Bovenberg en Jeffrey van der Heijden blijven ook volgend seizoen bij HFC.

Gertjan Tamerus is vooral nog op zoek naar een keeper en naar een snelle spits die om Sietse Brandsma of Jordy Hilterman heen kan spelen.

Al lijkt door het surplus aan middenvelders Roy Castien ook een optie voor de spitspositie.

Tekst: Peter Brink
Foto: FC Emmen

This poll is no longer accepting votes

Zullen we weer een "Mooiste" verkiezing doen?