Zaterdag 3e klasse A

“Douchen en snel naar huis”

Dat was de reactie direct na de wedstrijd tegen HCSC van trainer Tom Jacob van IJmuiden. Wat zijn team had laten zien was ver beneden IJmuidens peil. Dat was voornemens als nr. 2 op de ranglijst, de ploeg van trainer Fred Dekker, laatste op de ranglijst, verder het Marsdiep in te sturen. Dat was moeilijker dan gedacht maar met meer geluk dan voetbalwijsheid lukte dat toch.

IJmuiden startte in Den Helder zeer aanvallend maar zonder echte dreiging. HCSC liet weinig zien maar kwam in de 31e minuut op voorsprong. Raoul van de Berghe moest in de zestienmeter met een overtreding Dylano Vital van scoren afhouden. De toegekende strafschop schoot Clifton Gorissen onberispelijk achter IJmuiden keeper Tom Hoogendijk. In de 42e minuut leek HCSC op 2-0 te komen maar Cros Tomasouw scoorde in buitenspel positie. IJmuiden leek vlak voor rust op gelijke hoogte te komen maar het schot van twintig meter van Delano Post kwam op de lat en stuiterde het veld in. Wat IJmuiden in de eerste helft liet zien was erg slecht. De echte wil om te winnen ontbrak en HCSC knokte voor iedere meter.

De eerste kans in de tweede helft was voor IJmuiden maar het schot van Milan van Essen kon Mike Jakina tot corner tikken. Donny Reijs voorkwam de 2-0 door redding te brengen na een fout van Raoul van de Berghe. IJmuiden kwam na 59 minuten op gelijke hoogte via Iw Stoinaov die uit een steekpass van Delano Post binnen schoot. HCSC bleef gevaarlijk en IJmuiden was aanvallend onmachtig. Toch kwam IJmuiden in de 60e op voorsprong door de enige knappe aanval van vandaag. Daan Heinemeijer speelde Delano Post aan die afgaf op Raoul van de Berghe en Mike Jakina kansloos liet, 1-2.

HCSC ging op jacht naar de gelijkmaker en IJmuiden wankelde. Tim Kuurman dacht te scoren maar Tom Hoogendijk voorkwam dat. Mario Post schoot van dertig meter op de onderkant van de lat, Kuurman scoorde in buitenspel positie en schoot even later over. Wesley Heeres verspeelde de bal aan Cros Tomasouw en Tom Hoogendijk voorkwam de gelijkmaker.

In de blessuretijd dacht Joshua Dominggus de wedstrijd in het slot te gooien maar Leo Bregman voorkwam dit. HCSC kwam terecht op 2-2 toen Ahmed Othman rand strafschopgebied de bal verspeelde aan Sem Looij die dit buitenkansje niet onbenut liet. HCSC zet aan en rook de overwinning maar kreeg in de 95e minuut de deksel op haar neus toen Iw Stoianov uit een voorzet van Delano Post de 2-3 scoorde.

Na afloop waren de druiven voor HCSC terecht erg zuur. Een gelijkspel had gezien de veldverhouding meer dan terecht geweest.

Assistent trainer Nico van de Berghe van IJmuiden vond de gestolen overwinning wel erg lekker en IJmuiden ging “douchen en snel naar huis”.