Ex-Telstar-doelman André Krul van AZ naar vv Katwijk

Ex-Telstar-keeper André Krul staat volgens seizoen onder de lat bij vv Katwijk.

Hij volgt twee andere ex-doelmannen van de Witte Leeuwen op. Boy de Jong en Mark de Vries vertrekken namelijk. Trainer Anthony Correia kent de doelman van hun gezamenlijke periode in Velsen-Zuid, en haalt met Krul een berg aan ervaring binnen.

De goalie is een wereldreiziger en speelde in Nederland voor FC Urecht, AGOVV, Sparta, Cambuur, Spakenburg en dit seizoen staat hij op de loonlijst bij AZ. In het buitenland speelde hij in Colombia, België, Japan, Australië, Malta, Puerto Rico, Mexico en Duitsland.

Voor dit seizoen tekende André Krul een contract bij AZ. Hier speelt hij in principe alleen in oefenwedstrijden en vervult in Alkmaar vooral de rol van trainingskeeper en is mentor voor de jonge keepers.

Daarnaast heeft hij een ondersteunende functie als trainer tijdens de trainingen van de jeugdkeepers.  Als reservekeeper van het eerste elftal van AZ zat hij in de wedstrijd tegen VVV Venlo op de bank – omdat Marco Bizot geschorst was.

IJmuidenaar Cees Bruinink is TD in Katwijk. ,,In het verleden hebben we al eens contact gehad met André en we zijn hem blijven volgen. André zal naast keepen bij VV Katwijk zich in Nederland gaan toeleggen op de uitbreiding van zijn keeperstrainingen en zijn werkzaamheden voor Keepersmagazine. André beschikt over veel ervaring en heeft een snel reactievermogen en koppelt dit aan zijn winnaarsmentaliteit en warme persoonlijkheid.”

Peter Brink

Foto: vv Katwijk