MidWest Cup

EDO in halve finale te sterk voor Bloemendaal

HFC EDO heeft zich ten koste van Bloemendaal geplaatst voor de finale van het regionale toernooi om de Haarlems Dagblad Cup. Bloemendaal begon sterk, maar het verzet van de derdeklasser was snel gebroken.

Jesse van der Meer van Bloemendaal zal een paar keer flink gevloekt hebben. Wat als? Wat als zijn inzet er na een paar minuten wel was ingegaan? EDO-doelman Barry van den Brink redde echter knap. De Haarlemmers waren wakker geschut en bepaalden vanaf dat moment het spelbeeld. Dat het met rust 3-0 stond, was niet eens onverdiend. Zuur was het wel voor Bloemendaal. Terence Groothusen bezorgde de hoofdklasser na een half uur spelen de voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Groothusen de score en tot overmaat van ramp voor Bloemendaal schoot Arno Dijkstra meteen daarna ook de 3-0 nog binnen.

Eigenlijk was de tweede helft geen moment spannend. Bloemendaal wilde wel, maar EDO had de wedstrijd onder controle. Maarten van der Burg schoot de 3-1 binnen, waarna het twee keer de beurt van EDO-invaller Balaydin was. Dat Max Landheer vlak voor het eindsignaal de 5-2 binnenschoot was enkel voor de statistieken. In de finale treft EDO derdeklasser United/DAVO.

EDO zal vertrouwen gekweekt hebben voor de resterende wedstrijden in de hoofdklasse A. Roy van der Mije staat met zijn ploeg dit moment op de veilige tiende plek, maar heeft de laatste paar speelronden belangrijke wedstrijden verloren. Directe degradatie zal ontlopen worden, maar nacompetitie ligt op de loer.

Meer informatie over de Haarlems Dagblad Cup vind je hier.

(Foto: Ap Ras)