MidWest Cup

United/DAVO verrast Hillegom en bereikt finale

De finalisten van de HD-Cup zijn bekend. Tijdens twee boeiende halve finales was United/DAVO te sterk voor Hillegom en bleek EDO een maatje te groot voor Bloemendaal. De uitschakeling van regerend winnaar Hillegom was een verrassing. De tweedeklasser liep het gehele duel achter de feiten aan.

Hillegom zal vooraf genoeg mogelijkheden gezien hebben om voor het tweede jaar op rij de finale te bereiken. De tweedeklasser speelt een goed seizoen en is op weg naar promotie naar de eerste klasse. Tel daarbij op dat een groot deel van het elftal van United/DAVO in Spanje was en Barry Tjeertes niet meedeed. Hillegom kwam echter bedrogen uit.

Binnen een half uur stond United/DAVO met 0-3 voor. Augustine Yeboah, Jordan Gast en Bruce Ket bezorgden de ploeg uit Hillegom hoofdpijn door alle drie Ă©Ă©n keer te scoren. Hillegom-trainer Bas Naber keek het ruim veertig minuten aan en wisselde vlak voor rust drie spelers. Waar zijn ploeg dit seizoen als een huis staat, leek het gister werkelijk nergens op. In de tweede klasse C heeft Hillegom slechts twintig tegentreffers moeten incasseren. Vlak voor rust kwam Hillegom terug tot 1-3 door een eigen doelpunt van Jordan Gast

Na rust hoopte Naber dat zijn ploeg de aansluitingstreffer kon maken, maar alle ambitieuze plannen konden snel de prullenbak in. Yeboah zorgde met zijn tweede treffer voor de 4-1. Hillegom probeerde daarna van alles, maar United/DAVO hield zich redelijk eenvoudig staande. Hillegom-aanvaller Onderoglu scoorde de 2-4, maar mocht korte tijd daarna douchen. De scheidsrechter tolereerde niet dat de aanvaller een ziekte over het veld schreeuwde. Er werd niet meer gescoord en United/DAVO plaatste zich voor de finale.

Meer info over de Haarlems Dagblad Cup vind je hier.