Voetbal in Haarlem

DSS na achterstand met drie punten naar huis

mrt 3, 2024

Op een zon overgoten sportpark begon DSS de lastige wedstrijd tegen Eendracht ’82.

De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg die met veel energie de wedstrijd begon. Van de kant van DSS  was het rommelig en Eendracht ’82 kwam terecht op 1-0. Wijfelend optreden van de verdediging, een kluts en plots was het 1-0. DSS bleef zoeken, liet zich overbluffen en de gastheren wisten daar raad mee. Wederom kijkend wat de tegenstander deed bezorgde Eendracht ’82 de 2-0. Een prachtige krul eindigde tussen de palen tegen het net. Keeper Pim Quaars was kansloos. Het was vlak voor rust spits Sonny Pieters dat uitviel en werd het misschien nog lastiger. Lucas Hermans verving hem.

De tweede helft werd duidelijk dat DSS een er een hoop energie stopte. De linkerkant werd steeds vrij gelaten en daar wist Rens Knol wel raad mee. De eerste de beste voorzet van hem werd door Ruben Roos in het doel gekopt. Plots was er weer hoop. Het tempo werd omhoog gegooid en Eendracht ’82 snakte naar adem. Plots ging Rens Knol er weer vandoor over links. Een prima voorzet belandde bij Lucas Hermans die goed voor zijn man kwam de bal tegen de touwen werkte.

Daarna liet DSS plots Eendracht ’82 weer in de wedstrijd komen. Er kwamen veel hoge voorzetten die doelman Quaars prachtig uit de lucht plukte. Een onschuldig duel tussen een speler van Eendracht ’82 en Jim Bakker leverde laatstgenoemde zijn tweede geel op. Een onbegrijpelijke beslissing van de arbiter die grote problemen voor DSS kon opleveren.

Trainer Marcel Looij deed wat omzettingen en omdat de pijp leeg was bij Eendracht ’82 ging hij voor de volle winst. Na een pegel tegen de lat leek de wedstrijd de kant van DSS op te vallen. Het was een twijfelgeval maar de scheidsrechter besloot geen treffer toe te kennen. Was de bal over de lijn of niet? Het was helaas niet voor DSS.

DSS was van plan alles in de strijd te gooien voor de drie punten. Kansjes kwamen en toen in de 90ste minuut een pittige overtreding aan de zijkant van het veld werd begaan stapte de ingevallen Rick van der Vuurst achter de bal. Met zijn fabuleuze traptechniek bracht hij de bal de zestien in. Daar stond wederom Lucas Hermans om de bal te verlengen en de winnende goal te scoren. Groot was de opluchting toen de scheidsrechter voor het einde floot. Een kansloze 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning. Een teamprestatie die terecht drie punten opleverde.