O-23 Cup

IJmuiden O-23 pas laat voorbij Waterloo

In poule C van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup stond gisteravond één duel op het programma. Waterloo ging op bezoek bij buurman IJmuiden. Het werd een spannend duel, waarin Waterloo tegen de verhouding in een voorsprong nam. Uiteindelijk pakte de thuisploeg toch een 3-1 overwinning.

Op een uitstekend bespeelbaar veld was vanaf de eerste minuut zichtbaar dat dit een echte derby was. Voor aanvang van de wedstrijd bleek dat veel spelers elkaar kenden en werd nog vriendelijk de hand geschud. Na het beginsignaal was de vriendelijkheid verdwenen en werd er op het scherpst van de snede gevoetbald. Wel vol respect en dat leverde de teams een compliment op.

IJmuiden - Waterloo - Voetbal in Haarlem
IJmuiden O-23 was uiteindelijk te sterk voor Waterloo.

IJmuiden begon fel, maar met regelmaat onzorgvuldig. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van spits Milan van Essen. De aanvaller kon niet verder nadat hij last kreeg van zijn hamstring. IJmuiden kreeg voor rust een flink aantal kansen, maar Arnold van Geldorp wist zijn doel schoon te houden. Bij balbezit liet Waterloo de bal rustig rond gaan, maar gevaarlijk kon de ploeg weinig zijn.

Na de rust werd het een meer open duel. Waterloo beet in de openingsfase van de tweede helft meer van zich af en kwam zelfs op voorsprong. Jeroen Zuidema scoorde zijn derde treffer tijdens de ViH O-23 Cup en nestelt zich daarmee in de kop van het www.uweigenverzekering.nl topscorersklassement.

De uitstekend leidende arbiter had de wedstrijd goed in handen, maar moest noodgedwongen een aantal keer een gele kaart laten zien. Vooral voor vasthouden en commentaar op zijn beslissingen. Het commentaar was niet altijd terecht, want hij hanteerde de regels perfect. Bij Waterloo viel overigens Mick Dekker op. De pas 17-jarige linksback speelde een uitstekend duel en is een groot talent van trainer Bert van Duijvenbode.

Patrick Eggermont zette halverwege de tweede helft de 1-1 voor de thuisploeg op het scorebord. Het sein voor zijn ploeg om op jacht te gaan naar de winst. Een paar minuten voor het einde leek Jerre Freriks de zege veilig te stellen met de 2-1. Waterloo was enkel nog via een counter gevaarlijk en een gelijkspel zou een wonder zijn. In de laatste seconde van het duel besloot Michel Huisman het duel in het slot te gooien. Met een schuiver bezorgde hij IJmuiden een 3-1 overwinning. IJmuiden stijgt door de zege naar de eerste plek in poule C. Waterloo vinden we terug op de vierde plek.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je terug op onze toernooipagina.