‘Dispensatiespelers PSV Onder-18 waren wel speelgerechtigd’

HFC Onder-18 verloor zaterdag kansloos voor de beker tegen PSV Onder 18. De gasten waren fitter, fysiek sterker en wonnen de meeste duels. Bij controle van de spelerslijst bleek dat in de basisopstelling drie spelers stonden die zijn geboren voor 2003.

De regelementen van de KNVB wijzen uit dat hier geen sprake is van een overtreding. PSV speelde overigens ook met twee 16-jarigen in de basis.

Regelement KNVB

,,In het seizoen 2020/’21 mogen per team, per wedstrijd vijf dispensatiespelers op het wedstrijdformulier voorkomen die op grond van hun leeftijd speelgerechtigd zijn voor O19 en niet meer voor O18 (voor het seizoen 2020/’21 betekent dit dat zij moeten zijn geboren op of na 1 januari 2002 maar voor 1 januari 2003.’’

Beleid HFC
HFC-trainer Wouter de Vogel merkte de dispensatiespelers op. En op social media werden vragen gesteld.
,,Je ziet dat één jaar op die leeftijd een groot verschil maakt. Mathijs Tielemans en Jeremy Antonisse waren ook twee van de drie PSV-doelpuntenmakers en zijn 18 jaar oud’’, aldus De Vogel.
Leren
Vervolgt. ,,Bij HFC hadden we geen spelers van Onder-19 opgesteld. Mijn spelers moeten vooral leren. We zouden eerder nog iemand van Onder-17 laten meedoen.’’
Tekst: Peter Brink
zzp-boekhouder