Speler selectie Schoten positief getest op Corona

Afgelopen week is een speler van de selectie van Schoten positief getest op Corona.

Het betreft een speler die voornamelijk in het tweede elftal uitkomt. Nadat de betreffende speler een positieve testuitslag had ontvangen heeft hij direct contact opgenomen met de technische staf. Zij hebben op hun beurt weer het bestuur geïnformeerd en er zijn verstrekkende maatregelen genomen.

Afgelopen dinsdag is de speler niet komen trainen. Zijn testuitslag was nog niet binnen. Deze kwam woensdag binnen en hierop heeft de technische staf besloten de donderdagavond training uit voorzorg af te lasten.

De spelers die volgens het bron- en contact onderzoek voor het laatst en het meeste met de besmette speler in aanraking zijn geweest hebben ook allemaal een test ondergaan. Bij twee van hen is de uitslag binnen en die is gelukkig negatief. Twee anderen spelers zitten nog te wachten op de testuitslag. Deze spelers zijn uit voorzorg buiten de wedstrijd selectie gehouden voor komend weekend.

Het bestuur van VV Schoten heeft direct contact opgenomen met de KNVB. Deze gaf aan de richtlijnen van de GGD te volgen en dat de club zelf moet beslissen of het verstandig is om te voetballen. Hierna heeft het bestuur van Schoten contact gezocht met de GGD om te bespreken wat verstandig is voor de wedstrijden van aankomend weekend.
De GGD had al een uitgebreid bron- en contact onderzoek gedaan en acht de kans op besmetting nihil. Niet groter dan in een geval waarbij niemand positief getest zou zijn.

De GGD gaf aan dat er adequaat is gereageerd op de situatie. De procedures zijn allemaal goed gevolgd en daar waar mogelijk zijn de juiste maatregelen genomen.

In de Schoten-selectie is er ook gepolst of er spelers waren welke liever niet zouden willen spelen. Hierop werd bijna unaniem gestemd dat ze willen voetballen.

“Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk bij de spelers zelf. Wanneer een speler aangeeft toch liever niet te willen spelen dan zal de technische staf dit respecteren en de speler de gelegenheid geven een vrij weekend te nemen en hem buiten de wedstrijdselectie houden”, zegt trainer Edwin Eefting.

Gezien al het voorgaande zijn de risico’s klein en heeft het bestuur besloten de wedstrijden dit weekend doorgang te laten vinden.

De wedstrijd van het tweede elftal van VV Schoten is voor komend weekend wel uit de competitie gehaald. Deze wedstrijd zal op 1 oktober 2020 worden ingehaald.

Ook zal het bestuur de tegenstander van komend weekend van het eerste elftal, HVV Laakkwartier informeren en verder een artikel op hun eigen website plaatsen om de leden te informeren.