Daniël van Son nieuwste aanwinst Koninklijke HFC

De technische commissie van Koninklijke HFC heeft voor volgend seizoen een overeenstemming bereikt met Daniël van Son. De vleugelaanvaller is de tweede aanwinst voor de Haarlemse tweede divisionist. Hij komt over van FC Volendam.

Daniel van Son is 23 jaar oud en geboren in Purmerend. Hij begon met voetballen bij KGB in Bovenkarspel, maar maakte daarna de overstap naar FC Purmerend. Via AFC kwam de rappe aanvaller in 2008 in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht. Vier jaar later kwam hij uit voor de beloftes van de club uit de Domstad.

Van Son - Voetbal in Haarlem
Daniel van Son (r) is de nieuwe aanwinst van Kon. HFC. (Foto: degelderlander.nl)

De laatste drie seizoenen speelde Van Son voor FC Volendam in de Jupiler League. Dit jaar kwam hij tot 28 optredens en scoorde daarin een maal. Van Son heeft besloten om een maatschappelijke carrière boven zijn voetballoopbaan te stellen. Voetballen bij de Haarlemmers ziet hij als een uitstekend alternatief om toch op goed niveau actief te blijven.

Na Steven Olsthoorn van FC Lisse is Daniël van Son de tweede versterking voor het nieuwe seizoen voor hoofdtrainer Ted Verdonkschot. Daartegenover staat het vertrek van aanvoerder Carlos Opoku en Jeffrey Sam-Sin. Verdonkschot gaf eerder aan ook nog op zoek te zijn naar een centrale verdediger.