Tweede Divisie

Kon. HFC verliest laatste duel Opoku en Sam-Sin

Koninklijke HFC heeft Carlos Opoku en Jeffrey Sam-Sin geen gepast afscheid kunnen geven. Het laatste duel van het duo was tevens het laatste competitie wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie. Jong FC Twente won met 0-1 en ging er met de punten vandoor.

Voor veel te weinig toeschouwers maakten de beide teams er een weinig sprankelend duel van. Jong FC Twente was al gedegradeerd en voor Koninklijke HFC was een nieuw seizoen in de Tweede Divisie al zeker. Het deed het duel niet goed. De thuisploeg was zeker het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Carlos Opoku trok de bal terug van de achterlijn, waarna Gertjan Tamerus het leder op de paal kopte.

Vlak voor rust was er dan toch enige opwinding. Kevin Sterling werd onreglementair gestopt, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. In zijn (voorlopig) laatste duel voor de Koninklijke mocht Carlos Opoku aanleggen voor een strafschop. In de negen jaar dat hij actief was aan de Spanjaardslaan een zekerheidje. “Misschien heb ik er zelfs nooit één gemist,” reageerde hij na afloop. Helaas voor zijn fans zat het deze middag niet mee. Opoku zag zijn inzet gestopt worden door Twente-doelman Sonny Stevens.

Na de rust liet FC Twente meer van zich zien, maar bleef HFC zoeken naar de openingstreffer. De aanvallen volgden elkaar snel op, maar het ontbrak de thuisploeg aan scherpte en geluk. Toen de klok 63 minuten aanwees was de eerste publiekswissel daar. Jeffrey Sam-Sin werd naar de kant gehaald. De flegmatieke middenvelder is volgend jaar te bewonderen in het shirt van OFC. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor de aanvoerder van de Haarlemmers. Gert-Jan Tamerus legde een vrije trap opzij, waarna Opoku zijn inzet langs de paal zag vliegen. Helaas voor HFC aan de verkeerde kant.

« van 7 »

Deze en vele andere foto’s zijn te bekijken én te bestellen op de website van onze fotograaf: www.ceesvanhoogdalemfotografie.nl

De vrije trap was tevens zijn laatste actie in het witte Koninklijke HFC-shirt. Na negen seizoen vertrekt de rots in de branding naar Rijnsburgse Boys. Het applaus tijdens zijn aftocht was veelzeggend. Carlos Opoku is een echte HFC-er geworden. Zijn veelzeggende woorden na afloop zeiden genoeg. “De vooroordelen over dat HFC ‘kak’ is zijn echt onzin,” vertelde hij. “En als het wel zo is dan ben ik nu ook ‘kak’.”

Uiteindelijk trok Twente nog aan het langste eind. De ploeg van trainers Paul Bosvelt en Sander Bochker wonnen met 0-1 door een treffer van Siebe Schetz. Voor de relaxte sfeer langs de lijn maakte het geen verschil. Koninklijke HFC was twee weken geleden al verzekerd van een nieuw seizoen in de Tweede Divisie. Trainer Ted Verdonkschot kan zich gaan richten op versterkingen, want het vertrek van de Carlos Opoku en Jeffrey Sam-Sin laat zich gelden.

Alle uitslagen en de stand van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.