De chaos in de vijfde klasse C is compleet

Waterloo en Vogelenzang zijn de situatie in de vijfde klasse C helemaal zat. Beide teams zouden zondag de laatste competitiewedstrijd voetballen, maar de duels zijn door de KNVB uitgesteld. De voetbalbond acht het wenselijk eerst de uitspraken in twee beroepszaken af te wachten voordat de competitie verder gaat. De competitie bestaat op dit moment nog maar uit zes teams.

Joop Böckling - Vogelenzang - Voetbal in Haarlem
Joop Böckling is de situatie in 5C zat. (Foto Facebook SV Vogelenzang)
Het hele seizoen is het al raak in de vijfde klasse. Voordat de competitie begon trok Parkstad haar eerste elftal terug en een paar maanden later volgden Heemstede en THB dit voorbeeld. Op 13 maart leek Waterloo kampioen te zijn, maar werd het volgende hoofdstuk van deze soap geschreven. Na ongeregeldheden tijdens Sloterdijk – HYS in februari besloot de voetbalbond deze twee elftallen in maart uit de competitie te halen. Sindsdien is er door Waterloo geen wedstrijd meer gespeeld. Vogelenzang was al een week eerder klaar.

Stand in 5C op 6-4-2016 - Voetbal in Haarlem
Stand in 5C op 6-4-2016.
Dit weekend zouden Waterloo en Vogelenzang weer in actie komen. De KNVB heeft echter besloten de wedstrijden uit te stellen. Namens de bond legt Bram Groot uit: “Om het einde van de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, hebben we besloten om – tot er een uitspraak is in het hoger beroep van Sloterdijk en HYS – geen wedstrijden te laten spelen. Deze week of volgende week verwachten we een uitspraak in deze zaak.” Daarna worden er weer wedstrijden ingepland.

Waterloo-trainer Bert van Duivenbode vindt het schandalig: “Ik ben nu alleen maar puin aan het ruimen binnen mijn selectie. De motivatie is tot het nulpunt gezakt.” De club uit Driehuis dacht kampioen te zijn, maar staat op dit moment tweede. “We pakten veel punten tegen Sloterdijk en HYS, maar moesten die weer inleveren,” vervolgt Van Duijvenbode. Zijn ploeg moest daarnaast ook nog een punt inleveren als straf voor de gestaakte wedstrijd tegen THB. “De scheidsrechter en wij vonden dat wij niet debet waren aan het staken, maar de KNVB gaf ons toch een punt in mindering.” Binnen tien dagen verwacht Van Duijvenbode uitspraak te horen in deze zaak.

Ook Joop Böckling van Vogelenzang heeft zijn buik er van vol: “Dit slaat helemaal nergens meer op. Het is elke week weer een verrassing wat er gaat gebeuren.” Zijn elftal speelde op 6 maart de laatste wedstrijd, maar had ook nog eens een winterstop van negen weken. “De KNVB moet die elftallen niet eerst uit de competitie halen en ze daarna eventueel weer toevoegen. Laat ze dan spelen tot een definitieve uitspraak,” zegt de trainer van Vogelenzang.

Beide trainers willen zo snel mogelijk weg uit de vijfde klasse. “Dan heb je dit niet meer,” zegt Böckling. Zijn ploeg is nog in gevecht om zich voor de nacompetitie te plaatsen. Waterloo hoopt het strafpunt terug te krijgen, waardoor de ploeg weer de koppositie overneemt. Over het resterende programma valt nu nog niets te zeggen. “Tot die tijd is het gewoon afwachten,” zeggen Van Duijvenbode en Böckling.

Waterloo - HBC - Voetbal in Haarlem
Waterloo in actie tijdens de voorbereiding op seizoen ’15-’16.