Zondag 3e klasse C

3C: VVH vindt aansluiting, Schoten en Olympia spelen gelijk

De teams uit onze regio die actief zijn in de zondag derde klasse C presteren wisselvallig. Gister wist enkel VVH een overwinning te boeken. Olympia Haarlem en Schoten speelden gelijk tegen respectievelijk Sporting Martinus en Fortius. Bloemendaal ging thuis verrassend onderuit tegen Ouderkerk.

VVH Velserbroek herstelde zich van de nederlaag een week eerder tegen Schoten. Concurrent Laren ’99 kwam op bezoek op Sportpark van der Aart. Beide teams bevinden zich onderin 3C. Het werd geen hoogstand duel, maar er werd wel voor iedere bal gevochten. Mark van der Werff schoot voor rust VVH op voorsprong, waarna Jordi Hurkmans vlak voor rust de 2-0 binnenschoot.

Laren ’99 kwam halverwege de tweede helft terug tot 2-1, maar Jeffrey Kors en Jordi Hurkmans schoten het duel in het slot. De 4-2 van Laren ’99 was enkel voor de statistieken. Door de overwinning komt VVH op gelijke hoogte met de tegenstander. Beide teams hebben zeven punten behaald in de eerste zeven duels. VVH bezet de twaalfde plek.

Olympia Haarlem speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Sporting Martinus. Olympia verdiende de overwinning, maar pakte dus een punt. Een punt waar de trainer na het debacle van een week eerder blij mee was. Thomas Verhoogt bracht de bezoekers na een half uur spelen aan de leiding. Met de 0-1 ruststand gingen de elftallen ook aan de thee.

Olympia Haarlem - Sporting Martinus - Voetbal in Haarlem
Olympia Haarlem speelde gelijk tegen Sp. Martinus. (Foto: sportingmartinus.nl)

De tweede helft liet Olympia Haarlem zien goed te kunnen voetballen. Mo Yahyoui schoot zijn ploeg na twintig minuten dan ook terecht op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker werd het een zeer leuk duel om naar te kijken. Zowel Olympia als Martinus kregen kansen op een treffer, maar de keepers hielden hun doel verder schoon. Het Haarlemse elftal van Jeroen de Vries staat nu op plek zes.

Schoten pakte een punt bij Fortius, maar het gelijkspel voelde meer als een nederlaag. Voor de derde keer kreeg Schoten in de slotminuten een treffer tegen en verspeelde het zodoende dure punten. Het goede nieuws voor Schoten kwam van Lennaert Stuur. De spits weet het doel van de tegenstander weer te vinden. In de tiende minuut kopte hij een voorzet van Terrence van Kampen bij de eerste paal binnen. Fortius kwam door een doelpunt met een buitenspelluchtje nog de eerste helft op gelijke hoogte.

De tweede helft ging gelijk op, maar Schoten-aanvaller Stuur leek het duel vijf minuten voor het einde te beslissen. Hij zette de 1-2 op het Amsterdamse scorebord. Helaas voor Jasper Ketting kon zijn ploeg de voorsprong niet vasthouden. In de derde minuut van de blessuretijd scoorde Fortius de 2-2. Schoten vinden we nu terug op plek zeven met tien punten.

Bloemendaal ging thuis onderuit tegen Ouderkerk. De ploeg van Tim Joon pakt aardig wat punten de laatste weken, maar voetballend is het niet altijd even goed. Melvin Jordaan opende namens Bloemendaal na een half uur spelen de score. Dit was ook de ruststand. Na rust ging het ineens helemaal mis bij de thuisploeg.

In de tiende minuut van de tweede helft kwam Ouderkerk op 1-1. Niet lang daarna liep de ploeg zelfs uit naar 1-4. Ruud van Es en Tjalle Boing scoorden in de slotfase nog voor Bloemendaaal, maar in blessuretijd viel het beslissende doelpunt aan de andere kant: 3-5. Ondanks de nederlaag vinden we Bloemendaal terug op de knappe derde plek.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je terug op onze klassenpagina.