HYS verslaat HBC, Stormvogels wint bij Amstelveen Heemraad.

Gisteren werden er drie duels voor de MidWest Cup gespeeld. Alle drie de wedstrijden eindigden in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

HYS (za) ging op bezoek bij HBC (za). Na twintig minuten kwam de ploeg van Simon Evers op voorsprong. Emre Akbiyik schoot vanaf de strafschopstip binnen. Vijf minuten voor het rustsignaal werkte Jasper Ketting de gelijkmaker binnen. Niet veel later kreeg Ketting de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar zijn poging van afstand eindigde op de lat. In de tweede helft kon Fouad el Shokry makkelijk de 1-2 binnen schieten. Mohammed Darrari mocht voortijdig inrukken na het zien van de rode kaart.

Nieuwkomer Amstelveen Heemraad verloor thuis van Stormvogels. In de eerste helft scoorden Kay Kaus en Patrick Krop voor de IJmuidenaren. Na de thee scoorde Naole Gurmesa voor de thuisploeg. Stormvogels kwam valk voor tijd nog goed weg na een een hard schot van Maxim Perels op de paal. De ploeg van Sjaak Lettinga eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Fatih Aksu.

In poule A stonden Van Nispen (za) en Hillegom tegenover elkaar. De Hillegommers wonnen na doelpunten Mike van Veen en Jasper van Trigt met 1-2. Voor de thuisploeg was Sukurica trefzeker.

Vandaag staan er ook weer een aantal mooie duels op het programma. Voor het volledige programma kijk je hier: MidWest Cup

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem